Aderarea României la OCDE. Bogdan Aurescu s-a întâlnit cu Antony Blinken și i-a mulțumit pentru contribuția la procesul de aderare

Data publicării:
blinken aurescu
Ministrul Afecerilor Externe, Bogdan Aurescu, s-a întâlnit marți cu șeful Departamentului de Stat al SUA, Antony Blinken, în marja Conferinței Ministeriale a Consiliului Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). Foto: Twitter/ Bogdan Aurescu

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu s-a întâlnit marți cu secretarul SUA al Departamentului de Stat, Antony Blinken, căruia i-a mulțumit pentru contribuția sa la procesul de aderare al României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

„Foarte fericit să-l întâlnesc astăzi pe Secretarul de stat al SUA Antony Blinken cu ocazia Conferinței Ministeriale a Consiliului Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), care are loc la Paris.

I-am mulțumit pentru sprijinul SUA și lui personal pentru avansarea procesului de luare a deciziei privind deschiderea negocierilor pentru aderarea României la OCDE. România este pe deplin dedicată Parteneriatului Strategic România-SUA”, a transmis pe Twitter ministrul de Externe Bogdan Aurescu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Aderarea României la OCDE este un obiectiv strategic, statul român depunându-şi oficial candidatura pentru aderarea la OCDE în aprilie 2004, candidatură care a fost apoi reiterată în mai multe rânduri, potrivit MAE.

Conferinţa Ministerială a Consiliului OCDE este forumul la cel mai înalt nivel decizional al organizaţiei, la care participă anual miniştri ai economiei, finanţelor, afacerilor externe, comerţului sau alţi membri ai guvernelor statelor membre, împreună cu invitaţi din ţările şi organizaţiile internaţionale partenere ale OCDE. În prezent, membrii OCDE discută în legătură cu lansarea unui nou val de extindere a organizaţiei.

Înfiinţată în 1961, OCDE este un for interguvernamental dedicat identificării, diseminării şi evaluării aplicării politicilor publice potrivite pentru asigurarea creşterii economice sustenabile şi stabilităţii sociale.

Cei 38 de membri ai OCDE (din care majoritatea europeni - 23) sunt state dezvoltate, deţinând peste 70% din producţia şi comerţul globale şi 90% din nivelul mondial al investiţiilor străine directe.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Zodiile care plătesc datorii karmice în 2025. Lecții și provocări pentru acești nativi
Digi FM
Cu frumoasa lui familie, pe covorul roșu. Richard Gere, fericit alături de soția sa și de fiul lui cel mare...
Pro FM
Ultima imagine cu Freddie Mercury. Cum arăta cu trei luni înainte să moară
Film Now
Ashton Kutcher, fotografiat în timpul unei discuții tensionate, după zvonurile privind divorțul de Mila Kunis...
Adevarul
Cum au fost primiți handbaliștii români în Kosovo, la o săptămână după scandalul de pe Arena Națională
Newsweek
Care pensionari iau 375 lei în plus la pensie în decembrie? Cum și când se acordă banii?
Digi FM
Cameron Diaz revine la Hollywood după o pauză de mai bine de 10 ani. Cum arată azi celebra actriță din „Masca”
Digi World
Întâlnire de record. Cea mai scundă femeie din lume și cea mai înaltă femeie din lume s-au cunoscut: "A fost...
Digi Animal World
Un cadou total neașteptat de Crăciun. Reacția angajaților unui magazin când au găsit un șarpe în brazii...
Film Now
Denzel Washington spune că au existat suspiciuni legate de purtarea lui Kevin Spacey cu decenii în urmă...
UTV
Lidia Buble, inselata de fostul iubit: detaliul neasteptat care i-a dezvaluit adevarul despre „Maria”