Aproape toată țara se află, pentru încă o zi, sub avertizări meteo de ploi abundente. În același timp, au fost emise coduri galbene și portocalii pentru risc de inundații. În timpul nopții, pompierii din Vrancea au intervenit pentru a scoate apa din peste 60 de gospodării, în urma ploilor torențiale. Au căzut chiar și 40 de litri de apă pe metrul pătrat, în interval foarte scurt de timp. Probleme similare au fost în multe alte zone.
În Dâmbovița, o fermă de cai a fost evacuată, după ce apa a inundat grajdurile. Din cauza ploilor abundente, un pârâu care trece prin zonă a ieșit din matcă, iar apa s-a revărsat și în 25 de gospodării din Fieni.
Natura s-a dezlănțuit și în orașul Hunedoara. Pompierii au fost chemați să scoată apa din trei locuințe, două subsoluri și un bar.
Codul portocaliu de ploi a făcut pagube și în Argeș. În orașul Ștefănești, dar și în localitățile învecinate, mai multe gospodării au fost inundate.
În Buzău, canalizarea din zona industrială a orașului a cedat după doar 30 de minute de ploaie torențială, iar circulația s-a desfășurat cu dificultate.
Vremea rea a creat probleme și în Piatra Neamț, unde Turnul lui Ștefan cel Mare a fost lovit de un trăsnet. Instalaţia electrică, ferestrele, vitrinele, dar și proiectoarele care luminau turnul au fost deteriorate.
Și în Oradea, o ploaie torențială de o jumătate de oră a inundat străzile. În unele zone, nivelul apei aproape depășea roțile mașinilor, așa că șoferii au fost nevoiți să tragă pe dreapta. Din cauza apei de pe șine, un tramvai a rămas blocat minute bune.
A fost dezastru și în Baia Mare. Au căzut 45 de litri pe metru pătrat și mai multe străzi au fost inundate. Din cauza vântului care a suflat cu putere, acoperișul unui service auto s-a desprins.
În Carei, județul Satu Mare, vântul a pus la pământ un copac înalt de câțiva metri. În cădere, aborele s-a prăbușit peste două autoturisme parcate.
Editor : G.M.