Video&Foto Plajele au fost invadate de alge. Apele Române au strâns peste 10.000 de tone, cele mai multe din sudul litoralului
Data actualizării: Data publicării:
Plajele de pe litoralul românesc au fost invadate de alge. Reprezentanții de la Apele Române Dobrogea-Litoral au anunțat că au strâns peste 10.000 de tone de alge de la începutul sezonului estival, cele mai multe în stațiunile din sud.
Cei de la Apele Române au postat pe pagina de Facebook mai multe imagini și filmări cu operațiunile de strângere a algelor de pe plaje. Echipele intervin cu utilajele de curățare a malurilor doar în timpul nopții.
”Având în vedere cantitățile mari de alge acumulate în apă, acestea nu pot fi colectate decât atunci când ajung pe țărm. În plus, pentru siguranța și confortul turiștilor, echipele din cadrul SGA Constanța intervin, doar pe timpul nopții, pe toată linia țărmului, de la Năvodari la Vama Veche, cu utilaje specializate. Chiar dacă algele nu sunt dăunătoare sănătății, operațiunile se desfășoară susținut, în fiecare noapte, astfel încât turiștii să resimtă cât mai puțin disconfortul creat de către acestea”, au transmis reprezentanții Apele Române.
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media
Fenomenele algale sunt naturale și sunt condiționate de numeroși factori cum ar fi: conținutul de nutrienți în apă, turbiditate, curenți de fund, furtuni, temperatura apei, starea generală a ecosistemului, iar o parte din acești factori sunt imprevizibili sau depind la rândul lor de alte mecanisme (turbiditatea și conținutul de nutrienți sunt influențate în parte de debitul fluviului Dunărea la gurile de vărsare în Marea Neagră), mai spun reprezentanții de la Apele Române, care precizează că prezenţa algelor aduse de curenţii marini la ţărmul mării nu este dăunătoare sănătăţii.