Piaţa muncii, zdruncinată mai puternic decât în timpul crizei din anii ‘30. OIM: 25 de milioane de locuri de muncă vor fi pierdute

Data publicării:
un barbat rupe un contract
Guvernul va asigura plata șomajului tehnic de la buget. FOTO: Getty Images

Organizaţia Internaţională a Muncii a anunţat că 25 de milioane de locuri de muncă vor fi pierdute. Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, avertizează cu privire la o „criză cum n-a fost alta”, conform Bloomberg.

Reducerile din Austria în SUA reflectă cea mai profundă recesiune pe timp de pace din anii 1930, deoarece economiile sunt îngheţate pentru a bate pandemia.

Creşterea şomajului va intensifica presiunea asupra guvernelor şi băncilor centrale pentru a accelera livrarea programelor pentru a compensa lucrătorii care sunt concediaţi sau pentru a convinge angajatorii să acopere salariile până când virusul va dispărea.

Planeta riscă o recesiune puternică sau o redresare slabă, fapt ce ar obliga guvernele să facă şi mai multe compromisuri economice pentru a susţine piaţa muncii.

SUA: Salariile au scăzut de şapte ori mai mult decât previziunile

O primă privire a devastării Statelor Unite a fost evidentă în raportul său lunar de muncă de vineri, arătând că ocuparea forţei de muncă a scăzut luna trecută pentru prima dată într-un deceniu.

Salariile au scăzut cu peste 700.000, de şapte ori mai mult decât au prevăzut economiştii.

Americanii au solicitat 9,96 milioane de cereri de şomaj în două săptămâni, echivalent cu totalul din primele 6 1/2 luni ale recesiunii 2007-2009.

Goldman Sachs Group Inc. în această săptămână a prezis că şomajul va ajunge în curând la un record de 15%, conform Bloomberg, citat de Mediafax.

Un milion de britanici au cerut plăți de asistență

În Europa, raportul a arătat aproape un milion de britanici au solicitat plăţi de asistenţă în termen de două săptămâni, de 10 ori mai mult decât suma normală. Biroul de statistică al ţării a publicat un sondaj asupra întreprinderilor în care 27% dintre ei reduc nivelul personalului pe termen scurt.

În Spania a existat, de asemenea, o creştere record a cererilor de şomaj, a cărei rată de şomaj de aproape 14% este deja printre cele mai mari din lumea dezvoltată.

Rata Austriei a sărit la 12%, cea mai mare de pe urma celui de-al doilea război mondial.

În timp ce şomajul german abia a crescut în martie, aşa cum a făcut raportul din SUA, aceste date s-au bazat pe o dată limită înainte ca cele mai multe măsuri de închidere să intre în vigoare.

Un număr record de 470.000 de companii au solicitat sprijinul salarial al statului german în martie - un număr care probabil va continua să crească - ceea ce sugerează că până în prezent aproximativ o cincime din forţa de muncă ar fi putut reduce orele de muncă.

Întreprinderile franceze s-au grăbit să beneficieze de ajutoare guvernamentale pentru a menţine lucrătorii pe salariile lor, obţinând în acelaşi timp 84% din salariul lor de către stat. Începând de joi, 400.000 de companii au solicitat pentru 4 milioane de lucrători - aproximativ 20% din forţa de muncă din sectorul privat.

Datele nordice arată deja că regiunea suferă un şoc major în ocuparea forţei de muncă, cu peste 800.000 de oameni care lucrează acolo, inclusiv peste 620.000 de persoane pe furci temporare din Finlanda şi Norvegia, conform calculelor efectuate de Bloomberg.

În Asia, şomajul japonez a avut o pondere de 2,4% în februarie, dar a fost o scădere accentuată a raportului dintre poziţiile disponibile şi cel mai scăzut nivel din trei ani.

Evoluţiile mai recente au arătat o preluare rapidă a împrumuturilor de urgenţă printr-un program guvernamental pentru persoanele care şi-au pierdut locul de muncă sau se confruntă cu reduceri salariale.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cum arăta Gabriela Lucuțar acum 10 ani, înainte să devină Regina Întunericului. Nimeni nu a recunoscut-o!
Digi FM
Văduva lui Silviu Prigoană, primele declarații legate de copiii Adrianei Bahmuțeanu: Sunt foarte afectați. Nu...
Pro FM
Era doar o adolescentă când a devenit faimoasă, iar asta a afectat-o mult. Selena Gomez privește în trecut...
Film Now
Paul Mescal, despre „Gladiator II”, abia lansat în cinematografe: „Simt presiunea că acest film trebuie să...
Adevarul
Rușii au anunțat că au lovit un tanc britanic Challenger 2 folosit de ucraineni în zona Kursk
Newsweek
EXCLUSIV Casa de Pensii anunță cum îndreaptă greșelile din recalcularea pensiilor. Dăm banii înapoi!
Digi FM
Ce face acum Adrian Țuțu, primul câștigător "Românii au talent", la 13 ani de când lua premiul de 120.000 de...
Donald Trump a anunţat vineri că a ales-o pe Karoline Leavitt, în vârstă de 27 de ani, să devină purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.
Trump face o nouă numire din cercul său de apropiați. Cine este Karoline Leavitt, viitoarea purtătoare de...
Digi Animal World
Reacția unei femei când soțul ei a venit acasă cu un câine, în ciuda entuziasmului copiilor: „A spus că e...
Film Now
Cum a reacționat Dwayne „The Rock” Johnson când o femeie i-a spus că are cancer în stadiu terminal. Imaginile...
UTV
Anca Dinicu a devenit mamica! Actrita a dezvaluit numele bebelusului