(P) Naval Group, alături de Forțele Navale Române în efortul de modernizare a flotei militare

Data actualizării: Data publicării:
gowind-2500-naval-group

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a selectat corvetele din gama Gowind 2500, oferite de asocierea Naval Group - Șantierul Naval Constanța (SNC), pentru dotarea Forțelor Navale Române.

Singura platformă exclusiv militară din competiția lansată de Ministerul Apărării Naționale pentru înzestrarea Marinei Române, corveta Gowind 2500 oferă cea mai performantă tehnologie la cel mai competiv preț.

Având integrate cele mai moderne sisteme NATO de luptă anti-aeriană, împotriva navelor de suprafață si anti-submarin, corveta Gowind va plasa Forțele Navale Române la cel mai înalt nivel de echipare și va asigura supremația în lupta pe mare, prin contracararea amenințărilor din Marea Neagră.

Gowind® 2500 este una din cele mai apreciate platforme la nivel mondial pentru că oferă performanțe unice, între care detecția țintelor pe distanțe lungi, o stabilitate superioară, operabilitate optimizată pentru condiții extreme de vreme, integrate prin sistemul de management al luptei de ultimă generație - SETIS. 

Sistemul SETIS procesează semnale de la o multitudine de radare de navigație și supraveghere, senzori și sonare și este interoperabil NATO, fiind utilizat cu succes și de fregatele franceze FREMM.

Grație experienței unice și celor mai performante tehnologii militare dezvoltate, Naval Group a fost selectată să construiasca corvete Gowind® 2500 pentru Malaezia, Egipt și Emiratele Arabe Unite.

Corvetele comandate sau în curs de construcție se remarcă prin caracteristicile tehnice superioare și echipamentele de luptă de ultimă generație, dar evidențiaza și expertiza semnificativă a constructorului francez în ceea ce privește stabilirea unor parteneriate inovatoare, ambitioase și sustenabile cu partenerii locali, care implică un amplu transfer de tehnologie.

Corvetele vor fi construite la Șantierul Naval Constanța, în baza unui acord care implică un amplu transfer de tehnologie, care va aduce beneficii întregii industrii navale românești pe termen lung, creând locuri de muncă cu valoare adaugată ridicată dincolo de programul Gowind®. Parteneriatul nu se va limita numai la relația exclusivă dintre Naval Group și SNC, ci va implica mai multe companii românești din industria de apărare, care se vor angaja nu numai în construcția corpului platformei, ci și în misiuni de înaltă calificare, cum ar fi integrarea sistemului de lupta și a software-ului central. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cu acționariat majoritar statul francez, care deține 65% din acțiuni, restul participației fiind deținute de Thales, Naval Group este prezentă în 18 tări pe patru continente și este unul dintre dintre puții constructori la nivel mondial de portavioane, submarine nucleare și nave de ultimă generație.

Cu peste 125 de ani de activitate, Șantierul Naval Constanța a produs peste 400 de nave militare și comerciale, fiind șantierul cu cea mai vastă experientă și cu cele mai multe nave construite. Numai în ultimii 17 ani de la privatizare, șantierul a construit și livrat peste 30 de nave. SNC este auditat internațional în privința capabilitătii de a construi nave militare de tipul corvetelor, dar și de dimensiuni mult mai mari. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri