Oamenii leșină pe stradă din cauza căldurii. În Capitală, în ultimele 28 de ore, 1714 de persoane au avut nevoie de ambulanță

Data publicării:
BUCURESTI - CANICULA - 17 IUL 2023
ANM a emis o avertizare de căldură excesivă, cu maxime de 38 -39 de grade Celsius, pentru București. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Medicii sunt în alertă în această perioadă cu temperaturi extreme. Tot mai mulți oameni cad din picioare pur și simplu din cauza caniculei. Cele mai multe intervenții sunt în marile orașe. Alice Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, a declarat la Digi24 că a crescut numărul solicitărilor la ambulanță și peste 1000 de persoane au prezentat urgențe de cod roșu și cod galben, fiind cazuri foarte grave.

Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov: În ultimele cinci zile s-a constatat o creștere a numărului total de solicitări la ambulanță cu 14%, iar cu 16% au crescut urgențele. Doar în ultimele 28 de ore, vorbim de 1714 persoane care au avut nevoie de Ambulanța București-Ilfov, dintre aceștia 1083 au prezentat urgențe de cod roșu și cod galben, cazuri foarte grave și cazuri grave. Au fost și 144 de persoane care se aflau în loc public când au avut nevoie de ambulanță 23 de persoane au prezentat senzații de pierdere a stării de conștiență, respectiv lipotimii, patru persoane chiar și-au pierdut starea de conștiență, au făcut sincopă.

Alis Grasu a precizat că din cauza deficitului de personal se fac eforturi foarte mari pentru a asigura urgențele și sunt aduse minimum 10 echipaje pe zi în regim de gardă.

Recomandarea pentru cei care au rămas în Capitală în minivacanța de Rusalii este să evite expunerea la soare și să consume lichide.

Atenție, nu se pleacă de acasă fără apă. Se vor consuma între 2 și 4 litri de lichide pe zi, apă, sucuri naturale, ceaiuri, se vor evita băuturile alcoolice, cele cu cofeină și băuturile foarte dulci. Toate acestea accentuează deshidratarea prin creșterea diurezei.

„Cei care au rămas în București trebuie să respecte cu strictețe indicațiile noastre. În intervalul 11,00 - 17,00, fiind vorba de cod roșu, să evite deplasările în soare, efortul fizic, grădinăritul sau expunerea voluntară, plaja la soare. Dacă sunt obligați să plece de acasă, vor purta îmbrăcăminte amplă, lejeră, vaporoasă, din fibre naturale, de culoare deschisă, care să acopere cât mai mult din suprafața corporală. Capul va fi protejat de pălărie, șapcă sau se va purta umbrelă”, a mai recomandat Alis Grasu.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Femeia 'vândută' de Ceaușescu în cea mai periculoasă țară din lume, ca la târgul de sclavi: nu vrea să revină...
Digi FM
Vlad Voiculescu, părăsit de parteneră după ce și-ar fi făcut cont pe Tinder. Eurodeputatul a reacționat: „Nu...
Pro FM
Lidia Buble, problema de sănătate pe care a ținut-o secretă 2 ani: "Doctorul mi-a zis că nu are vești bune...
Film Now
Eddie Murphy așteaptă ca fiul lui și fiica lui Martin Lawrence să-l facă bunic: “Mă aștept ca acest copil să...
Adevarul
Saga Festival a adus și emoții, nu doar frustrări: „Rita Ora, te așteptăm de o viață!” VIDEO
Newsweek
Șeful ONU, despre încălzirea globală: „Jucăm la ruleta rusească cu Planeta”
Digi FM
Mark Zuckerberg, surf în costum cu papion, cu o bere într-o mână și drapelul SUA în cealaltă: "La mulți ani...
Digi World
Ce se ascunde în spatele salutului însoțitorilor de bord. Fiecare pasager e atent analizat din mai multe...
Digi Animal World
“Ai de-a face cu un dinozaur”. Ce creatură nu trebuie adoptată ca animal de companie, potrivit experților
Film Now
De ce Morgan Freeman poartă mereu o mănușă în mâna stângă. Avea 71 de ani când i s-a schimbat viața
UTV
Lidia Buble a facut confesiuni dureroase despre boala cu care a fost diagnosticata in urma cu doi ani. „Mi...