Galerie Foto O concurentă la Miss s-a retras după ce a fost victima xenofobiei. A câștigat concursul în altă țară

Data actualizării: Data publicării:
profimedia-0903573099
Controversele au început în momentul în care s-a aflat că aceasta vine dintr-o mamă sud-africană de origine mozambicană şi un tată nigerian. Sursa foto: Profimedia Images

O fostă concurentă la Miss, primită deloc bine în țara ei, a câștigat concursul de frumusețe în alt stat. Chidimma Adetshina s-a înscris la Miss Africa de Sud, acolo unde originile ei au stârnit controverse xenofobe aprinse, care au determinat-o ulterior să se retragă din competiţie. Sâmbătă, aceasta a fost încoronată Miss Univers Nigeria după ce a fost acceptată în concursul de frumuseţe organizat acolo, scrie Agerpres.

Miss Univers Nigeria, Chidimma Adetshina, are 23 de ani și s-a născut la Soweto, în apropiere de Johannesburg, Africa de Sud. Controversele au început în momentul în care s-a aflat că aceasta vine dintr-o mamă sud-africană de origine mozambicană şi un tată nigerian. Chidimma a fost nevoită să se retragă din concursul Miss Africa de Sud, la începutul lunii august, după ce a fost vizată de o campanie xenofobă deosebit de violentă, în special pe reţelele sociale.

Chidimma Adetshina s-a înscris la Miss Africa de Sud, acolo unde originile ei au stârnit controverse xenofobe aprinse, care au determinat-o ulterior să se retragă din competiţie. Sursa foto: Profimedia Images
Chidimma Adetshina s-a înscris la Miss Africa de Sud, acolo unde originile ei au stârnit controverse xenofobe aprinse, care au determinat-o ulterior să se retragă din competiţie. Sursa foto: Profimedia Images

Cum a pornit campania xenofobă din online

Oamenii au pus la îndoială naţionalitatea sud-africană a lui Chidimma Adetshina, din cauza originii sale paterne, şi, prin urmare, legitimitatea ei de a participa la concursul naţional de frumuseţe. Controversele provocate de participarea ei la acel concurs au dus la deschiderea unei anchete privind cetăţenia sa, conform căreia mama ei ar fi furat identitatea unei femei sud-africane, mai scrie sursa citată.

După retragerea sa oficială din concursul sud-african, organizatorul unei alte competiţii, Miss Univers Nigeria, i-a oferit tinerei, care deţine două paşapoarte, unul sud-african şi altul nigerian, un loc în concursul din Nigeria.

Miss Univers Nigeria: „Sunt recunoscătoare că am primit a doua șansă”

„A fost o călătorie grea pentru mine, sunt mândră de mine şi cu adevărat recunoscătoare pentru dragostea şi sprijinul primit”, a declarat Chidimma Adetshina, la câteva minute după ce a câştigat concursul organizat în oraşul Lagos, capitala economică a Nigeriei.

„Este ceva ce mi-am dorit mereu să fac şi sunt cu adevărat mulţumită că am primit o a doua şansă pentru a reuşi acest lucru. Trebuie să punem cu toţii capăt xenofobiei”, a adăugat ea.

Chidimma Adetshina va reprezenta Nigeria, ţara cu cea mai mare populaţie din Africa, în concursul Miss Univers 2024, care va avea loc în luna noiembrie în Mexic.

 

 

Editor : Iulia Bălăianu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
A murit unul dintre cei mai respectați jurnaliști și corespondenți de război din România. Dumnezeul să-l ierte
Digi FM
Portofoliu ambiguu pentru România în Comisia Europeană. Explicația numirii Roxana Mînzatu
Pro FM
Dezvăluiri despre Dave Grohl, care și-a înșelat soția și a avut un copil: „Obiceiul de a flirta cu alte femei...
Film Now
Par mai degrabă surori. Julianne Moore și fiica ei, mic dejun pe străzile din NYC. Liv, mult mai înaltă decât...
Adevarul
Sute de spărgători, dealeri de droguri și criminali, eliberați pe străzile din Marea Britanie. Reacțiile...
Newsweek
9.000 lei amendă pentru locuitorii care fac aceste lucrări la bloc. Mai mulți locatari amendați!
Digi FM
Sunt sau nu telefoanele interzise la școală inclusiv în timpul pauzelor? Secretarul de stat din Ministerul...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Problema asociată bătrâneții, cu care s-a confruntat Kelly din Beverly Hills. Neputința de a-și duce viața...
UTV
Lora si Ionut Ghenu se pregatesc de nunta. Artista a dezvaluit de ce superstitie va tine cont in ziua nuntii...