Galerie Foto O angajată a unui restaurant din Cluj-Napoca a fost surprinsă de clienți în timp ce mănâncă supă cu polonicul direct din cratiță
Data actualizării: Data publicării:
O angajată a unui restaurant dintr-un mall din Cluj-Napoca a fost filmată în timp ce mănâncă cu mâinile goale din preparatele puse în vitrină, la vânzare. Mai mult, gustă și ciorba direct din polonic, după care îl pune, fără nicio jenă, la loc în cratiță. După ce imaginile au fost publicate de Știri de Cluj, inspectorii ANPC au mers în control. Au dat amenzi de 60.000 de lei și au închis temporar restaurantul.
Întreaga scenă a fost surprinsă de un cuplu, care lua masa la foodcourt-ul unui mall din Cluj-Napoca. În imagini se vede cum o femeie, angajată a unuia dintre restaurante, se servește fără nicio reținere direct din vitrina cu produse destinate clienților.
"Cum am reușit eu cu soțul să facem toxiinfecție", a declarat Maria, cea care a filmat întreaga scenă, pentru sursa citată.
După ce imaginile au devenit publice, inspectorii de la Protecția Consumatorilor Cluj au mers în control. Au dat amenzi de 60.000 de lei pentru diferite nereguli și au închis temporar restaurantul din mall.
"Pe data de 20.02.2024, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest Cluj, prin CJPC Cluj, a derulat o acțiune de control la un operator economic care își desfășoară activitatea în zona de food court a centrului comercial ****** Mall, ca urmare a unor sesizări apărute în spațiul public.
Ținând cont de neregulile constatate la SC *** SRL, echipa de control a aplicat următoarele sancțiuni:
3 amenzi contravenţionale, în cuantum de 60.000 lei
oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme în valoare de circa 5.000 de lei
oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor.
Cu ocazia derulării acțiunii, comisarii CJPC Cluj au identificat mai multe nereguli, după cum urmează:
nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor, la masa caldă/rece
folosirea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu praf în exces, rugină, chedere rupte și corpuri străine
depozitarea direct pe paviment a băuturilor răcoritoare
folosirea unor coșuri/tomberoane de reziduuri având capace neconforme
folosirea unor vitrine frigorifice cu defecțiuni, deteriorate
modificarea stării termice a produselor
lipsa menționării alergenilor și a declarației nutriționale
folosirea unor ustensile neprofesionale de bucătărie
utilizarea unui mobilier degradat, în zona de preparare", au transmis reprezentanții ANPC.