Număr dublu de zboruri anulate în iunie, comparativ cu luna mai. În iulie vor fi și mai multe. Care sunt cele mai afectate rute

Data actualizării: Data publicării:
Tabelă afișează zboruri anulate
Luna iunie a fost doar începutul sezonului estival, iar lunile iulie şi august vor fi şi mai aglomerate. Foto: Profimedia Images

În luna iunie s-au înregistrat cu 47% mai multe întârzieri şi anulări de zbor în comparaţie cu luna mai, arată datele unui studiu al agenției de turism online Vola. Din totalul zborurilor rezervate prin platforma Vola în iunie, 10% au fost anulate, aproape dublu faţă de luna mai. Au existat întârzieri şi anulări pe multiple rute, iar cele mai afectate au fost zborurile spre şi dinspre principalele oraşe europene, cum ar fi Londra, Paris sau Milano, informează news.ro.

„În ultima perioadă, mai multe zboruri au fost anulate sau au suferit întârzieri considerabile, afectând planurile de călătorie a zeci de mii de pasageri. Potrivit datelor emise de agenţia de turism online Vola.ro, în iunie au fost cu 47% mai multe întârzieri şi anulări de zbor în comparaţie cu luna mai. Din totalul zborurilor rezervate prin platformă în iunie, 11% au avut întârzieri declarate oficial, iar numărul anulărilor s-a dublat faţă de luna precedentă”, arată compania citată.

Deşi au existat întârzieri şi anulări pe multiple rute, cele mai afectate au fost zborurile spre şi dinspre principalele oraşe europene, cum ar fi Londra, Paris sau Milano. Acestea se numără printre cele mai aglomerate huburi europene: sunt destinaţiile care au cele mai multe zboruri, din şi spre toate colţurile lumii, motiv pentru care apar aici, în special în plin sezon, şi cele mai multe situaţii problematice cu zborurile.

Citește și: Biletele de avion se vor scumpi din nou în această vară. Anunțul companiilor aeriene

La începutul sezonului estival, a crescut numărul zborurilor anulate şi întârziate în comparaţie cu lunile de primăvară, însă datele arată că situaţia se prezintă mai bine acum faţă de anii trecuţi, când recordul anulărilor şi al întârzierilor în această perioadă ajunsese la 30%.

Luna iunie a fost doar începutul sezonului estival, dar că iulie şi august vor fi şi mai aglomerate. În general, companiile aeriene care operează un număr mare de zboruri cu rute diversificate, cum este şi cazul celor low-cost, se confruntă şi cu cele mai multe situaţii care îngreunează traficul aerian.

Fiind în plin sezon estival şi cu mai multe competiţii sportive în desfăşurare în Europa, traficul aerian a crescut, ceea ce înseamnă că sunt mai multe zboruri şi mai mulţi pasageri de gestionat în comparaţie cu alte luni din an. Întârzierile, chiar şi mici, din prima parte a dimineţii, pot modifica planificarea pentru întreaga zi, afectând sistemul de control al traficului aerian şi organizarea aeroportului, situaţie care duce, în cele din urmă, la întârzieri de zbor.

O altă cauză a problemelor din această perioadă este lipsa personalului specializat: atât aeroporturile, cât şi companiile aeriene se confruntă cu un deficit de personal, astfel că echipele actuale nu reuşesc să facă faţă cererii atât de mari din timpul verii. Pe lângă asta, pot exista şi defecţiuni tehnice ale aeronavelor sau provocări operaţionale (prea puţine aeronave disponibile, modificări ale orarului de zbor) care declanşează reacţii în lanţ şi au un impact semnificativ asupra bunei desfăşurări a unei călătorii.

Nu în ultimul rând, este important să ţinem cont şi de condiţiile meteorologice din această perioadă. În ultimele săptămâni, Europa a trecut prin mai multe fenomene extreme, de la furtuni puternice la valuri de caniculă şi incendii, care au perturbat inclusiv traficul aerian.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Un bărbat condamnat la moarte așteaptă de 45 de ani în închisoare să-i fie aplicată sentința, dar, ajuns la...
Digi FM
Vlad Voiculescu, părăsit de parteneră după ce și-ar fi făcut cont pe Tinder. Eurodeputatul a reacționat: „Nu...
Pro FM
Bebe Rexha, declarații controversate: „Sunt frustrată, am tăcut prea mult!” Susține că dezvăluirile ei vor...
Film Now
Eddie Murphy așteaptă ca fiul lui și fiica lui Martin Lawrence să-l facă bunic: “Mă aștept ca acest copil să...
Adevarul
Dacă Franța va intra în blocaj, șocul va fi resimțit din România până în SUA. „Avem două scenarii în turul 2...
Newsweek
Șeful ONU, despre încălzirea globală: „Jucăm la ruleta rusească cu Planeta”
Digi FM
Mark Zuckerberg, surf în costum cu papion, cu o bere într-o mână și drapelul SUA în cealaltă: "La mulți ani...
Digi World
Ce se ascunde în spatele salutului însoțitorilor de bord. Fiecare pasager e atent analizat din mai multe...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
De ce Morgan Freeman poartă mereu o mănușă în mâna stângă. Avea 71 de ani când i s-a schimbat viața
UTV
Lidia Buble a facut confesiuni dureroase despre boala cu care a fost diagnosticata in urma cu doi ani. „Mi...