Nu mai sunt locuri la terapie intensivă în București. 15 pacienți Covid, transferați cu avioane militare la alte spitale din țară

Data actualizării: Data publicării:
terapie intensiiva coronavirus
Foto: Profimedia Images

ACTUALIZARE În spitalele din București nu mai sunt locuri la terapie intensivă pentru pacienți infectați cu coronavirus. În aceste condiții, Ministerul Apărării a anunțat că este pregătit să transporte, joi, 15 pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, aflați în stare gravă, din București la spitale din regiunea Moldovei.

"Astfel, într-un prim zbor, o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, transportă, în regim de urgență, pe ruta Otopeni - Bacău - Iași, cinci pacienți bolnavi de COVID 19.

Următoarele zboruri vor fi planificate în perioada imediat următoare. Transportul pacienților de la unitățile spitalicești către aeroport se realizează cu trei ambulanțe SMURD și două ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.

Misiunea se efectuează ca urmare a aprobării ministrului apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, la solicitarea secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Echipa medicală este formată din specialiști din cadrul Ministerului Apărării Naționale și SMURD București", arată un comunicat de presă.

Managerul Institutului Victor Babeș din București, Emilian Imbri, a explicat la Digi24 cum s-a ajuns la această situație critică.

Medicul a spus că la institutul pe care îl coordonează sunt ocupate toate cele nouă paturi de la ATI, situație care era previzibilă și referitor la care s-au tras de luni de zile semnale de alarmă.

"La Babeș putem primi pacienți, dar la ATI nu.

Acum două zile, a trebuit să cerem și am obținut transferul unei paciente pentru care nu era loc liber în Babeș, a ajuns la ATI Craiova în stare bună, în prezent, starea ei este echilibrată. 

Nu avem foarte des astfel de situații, până acum nu avut probleme pe care să nu le rezolvăm în București", a explicat Imbri.

Imbri a precizat că de 2 – 3 săptămâni au fost mai multe cazuri care s-au agravat și au avut nevoie de mai multe zile de spitalizare: "Din aceste cazuri, un procent ajunge la ATI, nu mai putem face rulajul ca acum câteva săptămâni, când știam că după câteva zile se puteau externa pacienții. Din acest motiv s-a aglomerat ATI și este dificil, deoarece acești pacienți pot sta până la trei săptămâni".

Imbri a adăugat că sunt mai mulți pacienți cu vârste peste 60 de ani decât erau la începutul pandemiei și că aceștia sunt cei care de cele mai multe ori pierd lupta cu virusul.

 

 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cât a ajuns să coste o casă în Rusia în 2025? Scumpiri masive în ultimul an
Digi FM
Jennifer Lopez s-a reîntâlnit cu Ralph Fiennes, la 22 de ani de la premiera „Maid In Manhattan”: Te iubesc...
Pro FM
Dieta drastică pe care o ține Elton John la vârsta de 77 de ani, din cauza problemelor de sănătate: „Este un...
Film Now
Cauza morții regizorului Jeff Baena, soțul actriței Aubrey Plaza, dezvăluită. Cineastul avea 47 de ani
Adevarul
Motivul dureros pentru care David Popovici nu face reclamă la casele de pariuri. Cazul de dependență pe care...
Newsweek
Declarațiile ministrului muncii despre pensii care vor enerva pensionarii. „Nu în mandatul meu!”
Digi FM
Sora lui Kim Jong-un, pentru prima dată în public cu copiii săi. Imagini apărute de Anul Nou, în condiţiile...
Digi World
Câte minute de viaţă pierd fumătorii cu o singură ţigară. Concluziile celei mai noi analize a oamenilor de...
Digi Animal World
Ce s-a întâmplat cu un câine la 15 minute după ce stăpânul său a murit. Familia a fost devastată
Film Now
A trăit povești de dragoste cu actori alături de care a jucat. Shirley MacLaine dezvăluie de ce nu s-a iubit...
UTV
26 de filme pe care trebuie sa le vezi neaparat pana la sfarsitul anului 2025