Noi audieri în dosarul accidentului de lângă parcul Pantelimon: Ce vor să afle anchetatorii de la un prieten al inculpatului

Data actualizării: Data publicării:
imagini accident pantelimon bucurești
Cei doi tineri care se aflau în masină și-au schimbat locurile cu doar câteva clipe înainte de tragedie. Foto: Captură Digi24

Anchetatorii din dosarul accidentului din parcarea de lângă Parcul Pantelimon din Bucureşti au chemat, joi, la audieri un martor, prieten al adolescentului care a provocat accidentul în care un copil a murit, iar sora acestuia a rămas fără un picior. Martorul a fost chemat pentru a fi întrebat dacă anterior tânărul de 16 ani mai condusese autoturisme. De asemenea, proprietarul unei maşini distruse a fost invitat la Poliţie, pentru a fi întrebat dacă depune plângere pentru daunele produse în urma accidentului.

Parchetul continuă actele procedurale în dosarul care vizează accidentul rutier produs în parcarea de lângă Parcul Pantelimon din Bucureşti, unde un copil a murit, iar sora acestuia a rămas infirmă, după ce au fost loviţi de un autoturism condus de un adolescent fără permis, care se afla într-un apel video şi inhala gaz ilariant. Joi, la Serviciul Omoruri a fost chemat un martor, prieten al adolescentului care a provocat accidentul, anchetatorii dorind să afle de la acesta dacă are informaţii conform cărora tânărul care a provocat accidentul a mai condus autoturisme înainte de tragedia de lângă parc.
 
Tânărul martor a ieşit de la audieri, după aproximativ o oră, refuzând să dea declaraţii în faţa jurnaliştilor. Tot joi, la Serviciul Rutier a fost chemat proprietarul unuia dintre autoturismele distruse, pentru a fi întrebat dacă depune plângere în urma evenimentului rutier provocat de adolescent, potrivit news.ro. 
 
În cursul zilei de miercuri, părinţilor victimelor accidentului li s-au adus la cunoştinţă drepturile pe care le au în cadrul procesului care va urma.

Accidentul a avut loc în 28 iulie, în jurul orei 19.30, în parcarea exterioară a Parcului Pantelimon. Un autoturism a lovit doi copii – un băiat de 9 ani şi o fetiţă de 7 ani, fraţi, iar şoferul a abandonat maşina şi a fugit. Băiatul a murit pe loc, fata fiind transportată la spital.
 
Şoferul a fost prins după câteva ore, fiind un adolescent de 16 ani, fără permis de conducere. Ulterior, a fost identificat şi un tânăr de 19 ani, cu permis de conducere, dar care, au stabilit procurorii, era doar pasager în autoturism.

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
O navetă spațială îndepărtată confirmă că Pământul este locuibil și...
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a...
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
Adevarul
Ca după război. Calea ferată ce leagă Galați de Bârlad, distrusă de inundații. „Linia a dispărut complet de...
Newsweek
EXCLUSIV Recalcularea pensiilor, schimbată. Pensie crescută pentru pensionarii cu grupe de muncă
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu