Meta a transmis, marți, că a început procesul prin care va interzice știrile pe Facebook și Instagram, pentru toți utilizatorii din Canada, relatează Reuters.
Decizia este o consecință a unei legislații adoptate de parlamentul canadian care ar obliga platforme precum Google și Meta să negocieze acorduri comerciale și să plătească organizațiile de presă pentru conținutul lor.
O astfel de legislație face, de asemenea, parte dintr-o tendință globală mai largă de a face firmele de tehnologie să plătească pentru știri.
„Așa cum am spus întotdeauna, legea se bazează pe o premisă fundamental defectuoasă. Și, din păcate, singurul mod în care ne putem conforma în mod rezonabil este să punem capăt disponibilității știrilor în Canada”, a declarat purtătorul de cuvânt al Meta, Andy Stone, pe platforma de socializare X.
Meta a precizat anterior că modificările aduse știrilor nu vor avea un impact asupra altor servicii pentru utilizatorii canadieni.
Google a calificat proiectul de lege drept „inaplicabil” în forma sa actuală și a declarat că încearcă să colaboreze cu guvernul pentru a găsi o soluție.
Guvernul federal a spus că proiectul de lege privind știrile online este necesar „pentru a spori corectitudinea pe piața canadiană a știrilor din mediul online” și pentru a permite organizațiilor de știri în dificultate să „obțină o compensație echitabilă” pentru știrile și linkurile partajate pe platforme.
Editor : C.L.B.