Maratonul vaccinării din Timișoara a luat sfârșit. În urmă cu puțin timp, activitatea s-a încheiat oficial. 6.722 de persoane s-au vaccinat în cadrul acestei acțiuni în care medici, asistente și voluntari au muncit fără oprire trei zile. Exemplul lor va fi urmat și în alte orașe din țară.
"6.722 de persoane s-au vaccinat până acum în cadrul Maratonului vaccinării de la Timișoara. 1.600 de persoane au fost programate prin platforma informatică.
Vaccinarea s-a făcut fără programare, iar vaccinul administrat a fost cel produs de compania Pfizer.
Maratonul vaccinării a început vineri după amiază la Centrul Regional de afaceri Timișoara și s-a încheiat în această dimineață", potrivit informațiilor prezentate pe pagina de Facebook a Platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19.
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media
Încă de vineri se formaseră cozi în fața Centrului Regional de afaceri Timișoara. Printre cei care au profitat de oportunitate au fost studenții străini care învață în Timișoara.
"Suntem din Italia. Ne simțim foarte norocoși, pentru că în Italia tinerii nu se pot vaccina. E o idee foarte bună acest maraton", a spus un student italian.
"Suntem recunoscători României că ne-a oferit această oportunitate. Mulțumim România, sperăm să facem vaccinul astăzi", a adăugat altul.
Alături de medici rezidenți și studenți, printre cei care au venit să ajute la vaccinare s-au aflat manageri de spitale.
Cristian Oancea, manager al Spitalului Victor Babeș din Timișoara: "O vedem ca pe un mare pas pentru libertatea timișorenilor, să ne revedem cu prietenii în cluburi, să redeschidem România și să ne recâștigăm viețile".
Citește și: Cozi la maratonul de vaccinare din Timișoara. Peste 300 de persoane s-au imunizat în cursul nopții
Membrii trupei Cargo i-au chemat pe oameni să se vaccineze.
Adrian Igrișan, solist al trupei Cargo: "Încercăm să ne reluăm viețile și asta cred că e cel mai important în momentul ăsta".
Timp de trei zile, centrul special a fost deschis și oricine a putut veni, la orice oră, să primească o doză din serul Pfizer.
Dorian Gurban, medic de terapie intensivă: "Lucratul non-stop nu e nimic nou. Suntem obișnuiți cu numărul de ore, sunt fericit că facem această activitate în Timișoara".
Motocicliștii și-au arătat și ei susținerea pentru această campanie.
Dorel Săndesc, vicepreședintele Societății Române de ATI: "Ne-a copleșit prin felul în care s-a desfășurat, prin felul cum au răspuns oamenii, am făcut-o pentru oameni și că ei au venit ne face bucuroși. Ne-am dorit să fie bine. Am simțit că s-a născut un spirit, oamenii sunt pozitivi".
Raluca Velovan, medic de terapie intensivă: "Ne-am încărcat cu energie pozitivă suntem entuziasmați și cred că e începutul unei vieți normale pe care cu toții o așteptăm de un an de zile".
Georgiana Bobouțan, coordonator al centrului în care s-a desfășurat Maratonul vaccinării: "Mă simt ca după un maraton adevărat, a fost frumos că n-am avut nicio pauză, lumea a venit continuu zi și noapte, am avut flux noaptea cum am fost și ziua. M-au emoționat oamenii că au răspuns pozitiv, și pentru organizare, și că facem voluntariat".
500 de voluntari s-au implicat în această acțiune de la Timișoara.
Urmează Maratonul Vaccinării de la București în perioada 7-9 mai.
Editor : Georgiana Marina