După ce au fugărit două nopţi lupul de la Bran care se împrietenise cu câinii din gospodăria unui localnic, autorităţile l-au pierdut. Cuşca în care era transportat animalul s-a rupt iar animalul a fugit în pădure.
Părea a fi sfârşitul vânătorii. Lupul singuratic a dat târcoale mai multe nopţi casei unui localnic din satul Şimon. Îşi făcuse chiar şi câţiva prieteni între timp, printre câinii din curte, doar că proprietarul casei nu se simţea în siguranţă cu lupul la uşă.
Flavius Bărbulescu, director Direcţia pentru Monitorizarea şi Protecţia Animalelor: Lupul îşi făcea veacul de vreo trei-patru zile în curte, şi eu am rămas mirat, în momentul în care l-am văzut, pentru că acel domn avea vreo 11 câini, iar câinii nu reacţionau în niciun fel la lup, efectiv stăteau împreună, în mijlocul curţii.
Lupul a fost prins duminică de câţiva angajaţi de la Direcţia pentru Monitorizarea şi Protecţia Animalelor. A fost tranchilizat, băgat într-o cuşcă şi dus spre Rezervaţia de Urşi din Zărneşti. Nici acesta nu a fost finalul.
Paula Ciotloş, reprezentant Asociaţia Milioane de Prieteni: Până a ajuns în rezervaţie, a trecut efectul tranchilizantului, iar el a început să se agite foarte tare şi a rupt fundul cuştii.
Animalul sălbatic a reuşit să fugă.
Paula Ciotloş: Este greu de crezut că se va mai întoarce către o comunitate pe care nu o ştie, cu care nu este familiarizat, în acest moment.
Lupul este un animal protejat prin lege. El nu poate fi împuşcat decât cu aprobarea Ministerului Mediului, dacă există certitudinea că este periculos sau dacă a provocat pagube.
În rezervaţia de la Zărneşti mai sunt alţi nouă lupi, care au ajuns aici de la grădini zoologice care au fost desfiinţate. Animalul care a fost capturat duminică seară a fost adus până aproape de rezervație, însă cei care l-au transportat, nu au apucat să îl ducă în zona îngrădită.
Citiți și:
Speriați de un lup care a intrat în curte să se joace cu câinii