Un lup a creat panică azi-noapte în satul Şimon din comuna Bran. Animalul a intrat în curtea unui localnic şi, timp de câteva ore, s-a plimbat nestingherit prin gospodăria bărbatului. Jandarmii au asigurat zona pentru ca nimeni să nu fie rănit, în timp ce o asociaţie de protecţie a animalelor a încercat să tranchilizeze animalul. Fără succes însă. În cele din urmă, lupul a plecat singur în pădure.
Lupul a intrat în curtea localnicului, aflată chiar la marginea pădurii, puţin după lăsarea serii, în jurul orei şase.
Ghoeorghe Arişanu, proprietarul casei: „A stat câteva ore aici. E prima dată când vine în curte aşa aproape. Altădată mai venea, dar când făceai gălăgie mai fugea, dar acum se joacă cu câinii.”
În zonă, au ajuns imediat, un echipaj de jandarmi, primarul localităţii şi o echipă de la o asociaţie pentru protecţia animalelor. Încercând să găsească soluţii, între autorităţi s-a iscat scandal.
Ioana David, vicepreşedinte Asociaţia Milioane de Prieteni: „În această situaţie nu avem ce să facem pentru că noi nu vrem să omorâm acest lup, noi am venit să îl ajutăm. Dacă tranchilizăm acest lup la -3 grade şi acesta fuge în pădure, nu avem cum să îl oprim, pentru că el intră şi iese când doreşte din această curte. Şi este riscul să moară.”
Aşa că până la urmă, autorităţile au aşteptat ca animalul să plece de bunăvoie.
Rareş Rădăcină, primar comuna Bran: „În momentul de faţă noi asigurăm zona şi stăm şi ne uităm cu mâinile în sân, pentru că legea nu ne permite să luăm alte măsuri, din păcate asta este.”
„Până când nu avem o lege prin care jandarmeria sau poliţia sau cum se va decide de către Ministerul Mediului să intervină, vom aplica aceelaşi norme. Iar pentru orice relocare sau recoltare a animalului, în funcţie de dinamică, trebuie să se obţină acord de la Ministerul Mediului”, a declarat Bogdan Băncilă, prefectul judeţului Braşov.
În jurul orei trei dimineaţa, animalul s-a retras în pădure. Dacă lupul va reveni, se va încerca prinderea lui şi mutarea într-o altă zonă.