Litoralul, devastat după furtuni. Prefect: Vom cere mâine containere pentru cei cu casele afectate, de la rezerva de stat

Data publicării:
inundatii lit
Prefectul județului Constanța vrea să solicite ajutorul autorităților naționale. Foto: Captură Digi24

Prefectul județului Constanța vrea să solicite ajutorul autorităților naționale după ce mai multe persoane au rămas fără case în urma ciclonului de pe litoral. Mai multe paturi au ajuns deja la cei care s-au trezit cu casele inundate în comuna Amzacea. Prefectul de Constanța a spus la Digi24 că în momentul de față, oamenii de acolo nu mai au apă potabilă după ce puțul s-a defectat.

Silviu Coșa, prefectul județului Constanța: La Amzacea, încă de aseară, ca urmare a unei hotărâri a Consiliului Județean, au fost alocate 30 de paturi cu cazarmamentul aferent, care au ajuns la oamenii care aveau nevoie de ele. Urmează ca mâine dimineață, printr-o altă hotărâre IGSU să solicităm la rezervele naționale alocarea unor containere pentru oamenii ale căror care nu mai pot fi locuite în momentul de față. La Amzacea, echipele au muncit toată ziua întrucât puțul din care se făcea alimentarea cu apă potabilă a fost inundat, se defectase și partea de automatizări.

În Amzacea, 160 de oameni au rămas pe drumuri. Din casele lor nu mai poate fi salvat nimic. Oamenii sunt disperați. Într-o singură zi și-au pierdut munca de-o viață.

Probleme sunt și în Vama Veche, Venus și Eforie Nord. Peste 800 de oameni au cerut disperați ajutorul autorităților.

Mircea Fechet, ministrul Mediului, a vorbit la Digi24 despre furtunile și pagubele provocate de acestea pe litoral. „Vremea se îmbunătățește și, pe termen scurt, nu așteptăm și alte precipitații în zona Dobrogea de intensitatea pe care am avut-o în urmă cu foarte puțin timp,” a precizat ministrul.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri