Un român aflat pe lista Most Wanted a fost prins și arestat în Germania, la aproape 16 ani după ce a ucis un agent de pază

Data actualizării: Data publicării:
barbat cu catuse la maini
Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia

Un bărbat aflat pe lista Most Wanted a Poliţiei Române, fiind condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav, tentativă la omor deosebit de grav şi tâlhărie, a fost arestat în Germania., la aproape 16 ani de la comiterea faptelor. Acesta a mai fost arestat o dată, în 206, însă autorităţile germane au refuzat predarea sa, invocând condiţiile de detenţie din România. autorităţile române precizează că în prezent, sunt îndeplinite procedurile judiciare pentru executarea mandatului european de arestare.

”La data de 10 iulie 2024, în urma cooperării realizate prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională şi a unei acţiuni organizate de Poliţia Germană, a fost depistat şi arestat, în Dorsten, Germania, un bărbat, de 35 de ani, din Bucureşti, urmărit internaţional pentru omor deosebit de grav, tentativă la omor deosebit de grav şi tâlhărie. Biroul SIRENE România a informat instanţa emitentă a mandatului european de arestare şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cu privire la arestarea celui în cauză. Urmăritul se află pe lista MOST WANTED a Poliţiei Române, fiind considerat periculos şi violent”, transmite joi IGPR.

La data de 17 iunie 2016, Biroul SIRENE România a introdus o semnalare în Sistemul de Informaţii Schengen pe numele acestuia, solicitându-se arestarea, în vederea predării, în baza unui mandat european de arestare, emis de către Tribunalul Bucureşti, pentru săvârşirea unor infracţiuni de omor deosebit de grav, tentativă la omor deosebit de grav şi tâlhărie, scrie News.ro.

Conform poliţiştilor, în noaptea de 5 spre 6 noiembrie 2008, cel în cauză, împreună cu alţi 3 bărbaţi, a intrat în incinta unei societăţi comerciale, din judeţul Ilfov, pentru a fura fier, aceştia fiind surprinşi de agenţii de pază. Cei 4 bărbaţi au ucis unul dintre agenţii de pază, lovindu-l repetat în zona capului cu bâte/obiecte metalice şi pietre/bolovani.

Totodată, au lovit în mod repetat şi alţi 2 agenţi de pază care au suferit leziuni grave, care le-au pus viaţa în pericol.

Pentru faptele comise, bărbatul de 35 de ani a fost condamnat la 20 ani de închisoare.

”De la data introducerii alertei şi până la data de 16 decembrie 2016, pe baza informaţiilor obţinute de către poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigaţii Criminale – Biroul Urmăriri, întrucât au existat informaţii că persoana s-ar putea afla pe teritoriul Germaniei, Biroul SIRENE România a efectuat un schimb de date şi informaţii cu Biroul SIRENE Germania, în vederea depistării celui în cauză. Astfel, la data de 16 decembrie 2016, bărbatul de 35 de ani a fost arestat în Germania, în vederea executării mandatului european de arestare, emis de către autorităţile române. La data de 3 iulie 2017, autorităţile germane au refuzat predarea persoanei către România, invocându-se aspecte privind condiţiile de detenţie din România, fiind aplicat un indicator de validitate pe teritoriul Germaniei”, precizează IGPR.

În perioada 22 aprilie 2024 şi până în prezent, în urma colaborării directe efectuate între poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigaţii Criminale – Biroul Urmăriri, Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională – SIRENE, magistratul delegat la Biroul SIRENE, judecătorul Tribunalului Bucureşti şi Biroul SIRENE Germania şi, având în vedere că motivele refuzului predării au dispărut, în sensul că în România s-au îmbunătăţit condiţiile de detenţie, omologii germani au luat decizia de a ridica indicatorul de validitate.

În prezent, sunt îndeplinite procedurile judiciare pentru executarea mandatului european de arestare.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Aflat pentru prima dată în spațiu, un astronaut NASA a privit spre Pământ: „Am trăit o minciună până...
Digi FM
Ce pensie are Monica Tatoiu după recalculare. Fosta profesoară a dezvăluit cu cât i-a fost majorată: „Eu și...
Pro FM
Cum arată Madonna atunci când nu apelează la filtre și editări pe rețelele sociale. Imagini surprinse de...
Film Now
Mama lui Mark Wahlberg, „curtată” de George Clooney. Reacția actorului când a aflat: „Poate fi tatăl meu...
Adevarul
Pățania unui turist român pus să plătească sute de euro pentru curățenie la o rezervare în Turcia, deși a...
Newsweek
Ce documente trebuie să aducă pensionarii la Casa de Pensii în septembrie să nu rămână fără pensie?
Digi FM
Val de reacții pe internet după ce Ed Sheeran l-a adus ca invitat-surpriză pe Chris Hemsworth: „Să alegi...
Digi World
Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins...
Digi Animal World
Tradiția adorabilă a Grădinii Zoologice din Londra. În fiecare an, peste 10.000 de animale sunt cântărite și...
Film Now
Channing Tatum, despre recenta colaborare cu Hugh Jackman: Am fost atât de emoționat, simțeam că îmi pierd...
UTV
Justin Bieber si Hailey Bieber au devenit parinti. Vezi ce nume au ales pentru primul lor copil