Un copil de 2 ani din Dolj a fost bătut de amantul mamei. Medicul de familie a observat rănile și a sesizat Poliția

Data publicării:
copil amenintat cu bataia
Copilul de 2 ani ar fi fost bătut de noul iubit al mamei, care a fost reținut de polițiști. Fotografie cu caracter ilustrativ. Credit foto: Guliver/Getty Images

Caz revoltător în Dolj, unde un copil de 2 ani ar fi fost bătut de amantul mamei. Agresiunea a fost descoperită întâmplător, cu ocazia unui control oftalmologic la medicul de familie. Când a văzut rănile de pe corpul copilului, doctorul a sunat la 119, Telefonul Copilului, și a dat alerta. Deși mama băiatului a refuzat să spună ce s-a întâmplat, în urma anchetei, polițiștii l-au reținut pe noul ei iubit, scrie news.ro.

Alerta s-a dat la mijlocul lunii mai, când tatăl copilului s-a prezentant la cabinetul medicului de familie din Craiova pentru un control oftalmologic.

"La data de 15 mai, poliţiştii au fost sesizaţi prin operatorul 119 - telefonul copilului, de către un bărbat, medic de familie, cu privire la faptul că, la data de 14 mai, la cabinetul său s-a prezentat un tânăr de 27 de ani, din Craiova, cu fiul acestuia în vârstă de 2 ani, pentru o consultaţie oftalmologică, iar cu ocazia examinării a observat că minorul prezenta leziuni traumatice la faţă, picioare şi spate", au transmis, vineri, reprezentanții IPJ Dolj.

În urma apelului la 119, Telefonul Copilului, polițiștii au deschis o anchetă. L-au interogat pe tatăl copilului, care a susținut că așa l-a luat pe copi de la grădiniță. Bărbatul a indicat-o drept vinovată pe soția lui, cu care se afla în procedură de divorț. Însă femeia, spun anchetatorii, nu a fost cooperantă și a refuzat să ofere detalii despre agresiunea fizică.

Poliţiştii au deschis atunci dosar penal pentru violenţă în familie şi au continuat cercetările pentru a lămuri întreaga situaţie. Așa au ajuns, câteva săptămâni mai târziu, la un tânăr de 29 de ani, din Craiova, amantul mamei.

"Poliţiştii au stabilit faptul că, la data de 12 mai, în timp ce se afla la locuinţa femeii de 27 de ani, tânărul în cauză l-ar fi agresat fizic pe fiul acesteia, în vârstă de doi ani, provocându-i leziuni care au necesitat trei, patru zile de îngrijiri medicale", a mai transmis IPJ Dolj.

Joi, 4 iulie 2024, bărbatul de 29 de ani a fost dus la audieri, iar la finalul acestora a fost reținut pentru 24 de ore pentru loviri și alte violențe. În cursul zilei de vineri, el urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunerea unei măsuri preventive, mai scrie sursa citată.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Bărbatul elegant din imagine este românul care ne-a terorizat în anii de școală. Îți dai seama cine e?
Digi FM
Grasu XXL a izbucnit în lacrimi în timp ce cânta piesa scrisă pentru fiica lui. Imaginile sunt virale
Pro FM
Bebe Rexha, declarații controversate: „Sunt frustrată, am tăcut prea mult!” Susține că dezvăluirile ei vor...
Film Now
TRAILER "F1", filmul pe care Brad Pitt îl lansează în 2025. Actorul, la volan, în rolul unui pilot aflat la...
Adevarul
Francezii au oprit extrema dreaptă la poarta puterii. Alianța de stânga câștigă alegerile legislative...
Newsweek
Șeful ONU, despre încălzirea globală: „Jucăm la ruleta rusească cu Planeta”
Digi FM
George Simion, ținta glumelor după ce și-a prezentat programul politic pentru alegerile prezidențiale: „Facem...
Digi World
Ce se ascunde în spatele salutului însoțitorilor de bord. Fiecare pasager e atent analizat din mai multe...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Cum arată astăzi Justin Chambers și Chyler Leigh, Alex și Lexie din „Grey’s Anatomy”. Selfie surpriză din...
UTV
John Cena a anuntat ca se retrage din wrestling dupa o cariera de 23 de ani