#Teleormanleaks. Valiză cu mii de documente din interiorul Tel Drum, găsită de un localnic pe proprietatea lui

Data actualizării: Data publicării:
dragnea brayilia
Sursa: RISE Project

O valiză cu informații esențiale din interiorul corporației Tel Drum a fost găsit în zona rurală din Teleorman, de către un localnic, chiar pe proprietatea lui, scrie RISE Project. Procurorii DNA n-ar fi avut acces la această valiză atunci când au percheziționat fizic și informatic sediul firmei, anul trecut.

dragnea brayilia
Sursa: RISE Project

Localnicul a intrat în contact cu o sursă RISE Project din județ.

Potrivit sursei citate, în valiză s-ar afla:

- Un hard negru în care a fost salvat tot conținutul de 63,39 GB din computerul unui om-cheie de la Tel Drum, precum mii de facturi, contracte, bilanțuri, devize, procuri, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont etc., dar și mii de imagini foto/video de la evenimentele companiei, cu personajele grupării și standardul lor de viață, documente, selfie-uri, capturi de ecran cu discuții.

- O tabletă Samsung P1000 Galaxy Tab din 2010 care i-a aparținut directorului general Tel Drum, Petre Pitiș. Aceasta conține, de exemplu, peste 1.000 de fotografii din excursii exotice cu anturajul, întâmplări din firmă și momente de familie, dar și o agenda cu 980 de numere de telefon strânse în ultimii ani: “Băsescu”, “Hrebe”, “Dăncilă”, “Bănicioiu”, “Pieleanu” sau ... “L I V I U”.

- Un stick de memorie cu informații de lucru ale unei șefe de gestiune din Tel Drum.

- Peste o mie de hârtii, precum copii de pe documente personale ale familiei Dragnea sau planurile detaliate ale unei proprietăți-mamut din Alexandria

Citiţi şi:

Acuzații ale fostului șef ANAF: Familia Dragnea și-ar fi trecut pe nume active ale statului de zeci de milioane de lei

Dezvăluire: Firmele de casă ale lui Dragnea au datorii de milioane de euro la stat

România, în topul fraudelor cu bani UE. Dosarul TelDrum este dat ca exemplu

Firma Tel Drum are de plătit în insolvență datorii de peste 70 milioane lei, către cel puțin 120 de creditori

STENOGRAME. Şedinţa în care s-a votat ca CJ Teleorman să nu se constituie parte civilă în dosarul Tel Drum

România furată | Cine sunt oamenii din spatele Tel Drum şi rolul lui Liviu Dragnea

Acuzaţiile care i se aduc lui Liviu Dragnea în dosarul Tel Drum

În noiembrie 2017, Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare în dosarul Tel Drum, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul. 

Potrivit procurorilor, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri. 

Grupul iniţiat în anul 2001 avea ca principal scop obţinerea frauduloasă a unor sume importante din contractele finanţate din fonduri publice , prin comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, spun procurorii DNA.

Potrivit procurorilor, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri. Grupul iniţiat în anul 2001 a vizat obţinerea frauduloasă a unor sume importante din contractele finanţate din fonduri publice, prin comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, spun procurorii DNA. 

Sechestru asigurator pe bunurile lui Liviu Dragnea

Prejudiciul în acest dosar este de 30 de milioane de lei prin abuz în serviciu şi de 20 de milioane de euro prin fraudarea fondurilor europene.

De asemenea, DNA a anunţat că liderului PSD, Liviu Dragnea, i-a fost pus sechestru asigurător şi poprire pe toate bunurile, până la concurenţa sumei de peste 127,5 milioane de lei, în dosarul Tel Drum.

Astfel, în cazul liderului PSD procurorii DNA au dispus sechestru asigurător şi poprire asigurătorie până la concurenţa sumei de 127.547.366,34 de lei asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile, acţiunilor şi părţilor sociale deţinute de acesta în cadrul persoanelor juridice de drept privat, asupra sumelor de bani din conturile bancare, precum şi asupra sumelor de bani datorate acestuia cu orice titlu, de către terţe persoane, inclusiv sumele datorate cu titlu de chirie.

Liviu Dragnea a contestat această măsură şi la sfârşitul anului trecut, dar solicitarea i-a fost respinsă de instanţă.

Avocat: Nicio instituţie nu s-a constituit parte civilă

Maria Vasii, avocata liderului PSD, invoca faptul că nicio instituţie nu s-a constituit parte civilă în acest dosar şi, prin urmare, nesolicitând nimeni recuperarea vreunui prejudiciu, procurorul nu ar fi avut dreptul să ia măsuri asigurătorii.

"Am contestat ordonanţa de instituire a măsurilor asigurătorii deoarece a fost emisă de procuror cu nerespectatrea unor forme esenţiale cerute de lege. De exemplu, măsura asiguratorie a fost justificată de către doamna procuror prin aceea ca să se indisponibilizeze bunuri necesare pentru acoperirea despăgubirilor, a prejudiciului. Noi nu avem nicio constituire de parte civilă, ca atare nimeni nu a revendicat până în prezent un prejudiciu. Procurorul nu are căderea să indisponibilizeze din oficiu în lipsa unei părţi civile care să revendice aceste despăgubiri”, a declarat avocata Maria Vasii.

Mai mult, ea a spus că sechestrul a fost pus "după ureche", pentru că bunurile liderului PSD nu au fost evaluate.

În 17 ianuarie 2018, DNA a anunţat că a dispus instituirea măsurilor asigurătorii asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile ale firmei Tel Drum, precum şi poprire asupra sumelor de bani existente sau care urmează a fi virate de terţi, cu orice titlu, în conturile bancare deţinute aceasta, până la concurenţa sumei de 32.118.589,51 lei (reprezentând suma foloaselor necuvenite şi suma cu care s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale către stat). La aceeaşi dată, DNA a anunţat extinderea urmăririi penale în cazul societăţii, cercetată pentru constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată şi complicitate la abuz în serviciu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
S-a aflat vârsta maximă pe care o poate atinge un om. Descoperirea făcută în urma celui mai amplu studiu de...
Digi FM
Cum arată Bryan Adams în 2024, la 65 de ani. La 16 ani s-a lăsat de școală pentru muzică
Pro FM
Andrea Bocelli, dezvăluiri despre accidentul în urma căruia a rămas orb: „Acela a fost momentul când s-a...
Film Now
Jennifer Lopez, în cei mai scurți pantaloni din garderobă și cizme până la genunchi, la proiecția noului film...
Adevarul
Un bucureștean reclamă că are nevoie de reconstrucția penisului după ce a apelat la un salon de piercing
Newsweek
Se votează o nouă creștere de pensie și o nouă formulă de recalculare. NU mai contează anii munciți!
Digi FM
Un român, văduv și tatăl a doi copii, mort în inundațiile din Spania. Fratele lui i-a găsit trupul fără...
Digi World
O asistentă a dezvăluit cele mai comune regrete pe care le aveau pacienții aflați pe patul de moarte
Digi Animal World
Un hamster a „evadat” dintr-o școală, într-un balon de plastic. Imaginile, desprinse parcă dintr-un film...
Film Now
James Van Der Beek, forțat de împrejurări să dezvăluie că are cancer. Actorul de 47 de ani, pus în fața unei...
UTV
Margot Robbie si Tom Ackerley au devenit parinti pentru prima oara. Actrita a nascut un baietel perfect...