Apar detalii despre şedinţa în care consilierii judeţeni din Teleorman au votat ca instituţia pe care o reprezintă să nu se constituie parte civilă în dosarul Tel Drum, în care prejudiciul se ridică la 30 de milioane de euro. Şi asta, chiar dacă sumele recuperate ar ajunge direct la bugetul local. Au decis, totuşi, că vor începe o acţiune în instanţă abia după ce va exista o hotărâre definitivă în acest caz.
Bogdan Cocu, PNL: „Nu înţeleg de ce nu vedeţi ca oportună constituirea acum ca parte civilă”.
Dănuţ Cristescu, preşedinte CJ Teleorman: „Stimaţi colegi, aşa cum aţi observat, întrucât nu s-a putut stabili un prejudiciu cert ca întindere, întemeiat pe probe şi pe motive, am considerat că este oportun să promovăm această acţiune la nivelul Consiliului Judeţean Teleorman şi anume o acţiune civilă în instanţă, în momentul în care vom avea o hotărâre definitivă şi irevocabilă.”
Ion Petre, PSD: „Dacă îmi permiteți, aș vrea de la doamna secretar un răspuns referitor la solicitarea Direcției Naționale Anticorupție și anume dacă această solicitare s-a făcut în mod legal. Din ce s-a discutat, înțeleg că nu există date sau alte motive pentru a considera că această solicitare poate fi pusă în practică”.
Silvia Oprescu, secretara judetului: „După cum ați văzut, din adresa pe care ne-au transmis-o la finalul anului trecut și pe care v-am pus-o la dispoziție, mai mult de a afla numele persoanelor pentru care s-a dispus urmărirea penală și infracțiunile de care sunt acuzate, nu avem alte date. Direcția Națională Anticorupție solicită să precizăm dacă ne constituim parte civilă și sumele pentru care ne constituim. Însă (...) Ca să stabilim o sumă avem nevoie de date, de probe, de înscrisuri, care este natura și întinderea pretențiilor și așa mai departe. Până la acest moment, prin direcțiile de specialitate nu s-a putut stabili o sumă cu care ne putem constitui parte civilă”. Sursa: CJ Teleorman
Astfel că, amendamentul PNL prin care a cerut ca instituţia să se constituie parte civilă în procesul Tel Drum a căzut la vot.
Bogdan Cocu, consilier PNL: „Nu şi-a asumat nimeni responsabilitatea să semneze faptul că nu există un prejudiciu.
Reporter: E o atitudine diplomatică, de a vedea întâi ce se întâmplă în procesul penal, de a nu strica o relaţie pe care o au cu domnul Dragnea?
Bogdan Cocu: „Cred că mai mult teamă. E o sarcină de partid.”
În schimb, consilierii au votat cu 22 de voturi pentru, 7 împotrivă şi 3 abţineri decizia ca recuperarea prejudiciului să se facă la finalul procesului penal.
Dănuţ Cristescu, preşedinte CJ Teleorman: „Nu am putut să stabilim întinderea prejudiciului, aşa încât am hotărât să iniţiez un proiect de hotărâre să recuperăm prejudiciu, dacă va exista o hotărâre definitivă şi irevocabilă. A fost o hotărâre administrativă, nu a fost politică”.
Potrivit DNA, firma Tel Drum ar fi încasat pe baza documentelor false bani europeni pentru modernizarea unor drumuri judeţele in Teleorman.
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea