Accidentul cu victime de lângă parcul Pantelimon: Tânărul care l-a lăsat pe minor la volan e acuzat de ucidere din culpă

Data actualizării: Data publicării:
politisti la locul unui accident
Accident lângă Parcul Pantelimon. Foto: Captură Digi24

Tânărul care i-a încredinţat autoturismul minorului care a provocat accidentul din parcarea de lângă Parcul Pantelimon din Bucureşti a fost pus sub acuzare pentru infracţiuni de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Procurorii care l-au inculpat pe bărbatul major aflat pe scaunul din dreapta şoferului susţin că acesta cunoştea faptul adolescentul că nu posedă permis de conducere şi că se află sub influenţa protoxidului de azot, iar în acest fel ”a prevăzut că acţiunile sale pot avea drept consecinţă uciderea sau rănirea gravă a unor persoane, însă a sperat fără temei că acest rezultat nu se va produce”, scrie News.ro.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus, miercuri, extinderea acţiunii penale faţă tânărul major care i-a încredinţat autoturismul autorului accidentului produs în luna iulie, în parcarea de lângă Parcul Pantelimon din Capitală. Acesta este inculpat pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

”În sarcina acestuia s-a reţinut că la data de 28.07.2024, la ora 19.30, i-a încredinţat autoturismul inculpatului minor, despre care cunoştea faptul că nu posedă permis de conducere şi că se află sub influenţa protoxidului de azot, în vederea conducerii pe aleea de acces a parcării Parcului Pantelimon, situată paralel cu şos. Gării Căţelu, din mun. Bucureşti, Sector 3, în proximitatea intrării în parc, într-o zonă circulată şi de pietoni, după care, aflându-se pe scaunul din partea dreapta-faţă, l-a însoţit pe acesta în timp ce a condus autoturismul pe o distanţă de cca. 145 de metri, cel din urmă pierzând controlul asupra direcţiei de mers şi astfel lovindu-i pe cei doi minori, cu consecinţa decesului minorului în vârstă de 9 ani şi a vătămării corporale grave a minorei de 7 ani”, transmite, miercuri, Parchetul.

Procurorii arată că, ”acţionând în acest fel, inculpatul major a prevăzut că acţiunile sale pot avea drept consecinţă uciderea sau rănirea gravă a unor persoane, însă a sperat fără temei că acest rezultat nu se va produce”.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Omoruri şi Brigada Rutieră.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
A murit unul dintre cei mai respectați jurnaliști și corespondenți de război din România. Dumnezeul să-l ierte
Digi FM
Portofoliu ambiguu pentru România în Comisia Europeană. Explicația numirii Roxana Mînzatu
Pro FM
Dezvăluiri despre Dave Grohl, care și-a înșelat soția și a avut un copil: „Obiceiul de a flirta cu alte femei...
Film Now
Par mai degrabă surori. Julianne Moore și fiica ei, mic dejun pe străzile din NYC. Liv, mult mai înaltă decât...
Adevarul
Sute de spărgători, dealeri de droguri și criminali, eliberați pe străzile din Marea Britanie. Reacțiile...
Newsweek
Salariu minim european: Care angajați iau bani în plus din noiembrie? Cine ia amendă de 200.000 lei?
Digi FM
Poveste emoționantă la Spitalul Județean Botoșani. Un bărbat salvat la naștere cu sticle de apă caldă a donat...
Digi World
De ce doarme un japonez doar 30 de minute pe noapte. Face acest lucru de 12 ani încoace
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Problema asociată bătrâneții, cu care s-a confruntat Kelly din Beverly Hills. Neputința de a-și duce viața...
UTV
(VIDEO) Shakira a coborat imediat de pe scena unui club din Miami, dupa ce si-a dat seama ca un fan o filma...