Soacra lui Cătălin Cherecheş rămâne în arest preventiv, socrul trece în arest la domiciliu

Data publicării:
chereches cu sotia si socrii la nunta
Socrii primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș. Foto: Inquam Photos / Ghita Porumb

Curtea de Apel Târgu Mureş a decis miercuri că soacra lui Cătălin Cherecheş va rămâne în arest preventiv, în timp ce soţul ei va merge în arest la domiciliu, la Reghin. Cei doi sunt cercetați pentru dare de mită şi complicitate la dare de mită, în încercarea de a-l ajuta pe primarul din Baia Mare să obțină o soluţie favorabilă într-un dosar de corupţie care îl vizează.

„În temeiul art. 205 C. pr. pen. admite contestaţia Parchetului de pe lângă ÎCCJ - DNA - Serviciul Teritorial Tg. Mureş împotriva încheierii penale din data de 19.12.2023 din dosarul nr. 6574/102/2023/a1.1 al Tribunalului Mureş. Desfiinţează parţial încheierea atacată şi rejudecă în limitele de mai jos cauza: Menţine măsura arestării preventive faţă de inculpata G.C., respingând cererea inculpatei de înlocuire a acestei măsuri cu arestul la domiciliu. Înlătură dispoziţiile primei instanţe privitoare la înlocuirea arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu în ce o priveşte pe inculpata G.C.. Menţine, în rest, dispoziţiile din încheierea atacată, compatibile cu prezenta. În baza art. 275 alin. 3 C. pr. pen. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu în data de 20.12.2023”, se arată pe portalul Curţii de Apel Târgu Mureş.

Tribunalul Mureş a înlocuit, marţi, măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu pentru socrii primarului din Baia Mare.

Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de două persoane, G.C. şi G.D.P. (soţ şi soţie, socrii primarului din Baia Mare), în sarcina cărora s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi complicitate la dare de mită.

Pe 25 octombrie, în contextul în care un afin al lor era judecat într-un dosar de corupţie, aflat în faza apelului, una dintre persoane (soţia - n.r.) ar fi luat legătura cu o persoană (martor în cauză), ruda unuia dintre judecătorii din complet, şi s-ar fi oferit să achiziţioneze o afacere pe care aceasta din urmă o deţinea în judeţul Mureş cu o sumă cuprinsă între 50.000 - 100.000 de euro, indicând totodată şi posibilitatea remiterii unor alte foloase necuvenite, precizează DNA.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri