Sesizarea privind suspiciunea de plagiat a tezei de doctorat a Laurei Codruța Kovesi, formulată de un ONG din Cluj, nu a ajuns la forul care filtrează astfel de solicitări, UEFISCDI (Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării), a declarat, pentru Digi24.ro, Marlena Rotar, șeful biroului de specialitate din cadrul UEFISCDI.
Marlena Rotar a precizat că la UEFSCDI se depun sesizările privind etica academică, inclusiv suspiciunile de plagiat, iar în termen de trei zile are loc analiza cererii. În cazul în care sesizarea este conformă, UEFSCDI o trimite CNATDCU, forul care decide că o teză de doctorat a fost plagiată sau nu.
Potrivit normelor care sunt cuprinse în anexele care însoțesc Ordinul de ministru care a reorganizat activitatea CNATDCU sesizarea devine anonimă în momentul în care UEFISCDI o trimite Consiliului CNATDCU, a mai explicat Marlena Rotar.
Preşedintele Grupului pentru Reformă şi Alternativă Universitară (GRAUR), Dorin Isoc, a declarat, luni, pentru News.ro, că asociaţia pe care o reprezintă a transmis în cursul acestei zile, prin poşta rapidă, atât Ministerului Educaţiei, cât şi Universităţii de Vest din Timişoara "toate documentele şi dovezile" pentru a demonstra că lucrarea de doctorat a Laurei Codruţei Kovesi a fost plagiată.