„Este o plângere care a fost trimisă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, nu este un dosar penal, este o plângere. Din cauza lipsei elementelor obligatorii prevăzute de Codul de procedură penală, a fost restituită petiţionarului, care nu a mai revenit. S-a restituit petiţionarului, cu solicitarea de a respecta procedurile din Codul de procedura penală în ceea ce priveşte forma acelei plângeri. Ea nu era făcută corect şi se referea inclusiv la infracţiuni de violenţă. Petiţionarul nu a mai revenit. Nu s-au făcut verificări pentru că acea plângere nu îndeplinea minimul necesar prevăzut de lege”, a spus Daniel Horodniceanu.
Jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor au arătat, într-un material publicat miercuri, că în martie 2016, o plângere care îl vizează pe patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, a ajuns la DIICOT, iar reclamantul vorbeşte de ”infracţiunile lui Condrea” din anul 2008.
În 2008, mai multe instituţii primeau o plângere penală. O persoană foarte apropiată de Condrea, şi care s-a certat cu el, reclama poliţiei economice “constituirea unui grup infracţional organizat la firma Hexi Pharma”. Persoana respective avea şi un certificat medical, în baza căruia îl acuza pe Condrea că l-a bătut cu o rangă.
După opt ani, în martie 2016, acea persoană a trimis din nou la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti o plângere penală în care spune despre ”spălare de bani” în compania Hexi Pharma, laboratorul Unilab şi în alte firme ale lui Dan Alexandru Condrea. În 21 marie, Parchetul Tribunalului Bucureşti îl anunţa că plângerea a fost trimisă Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism “spre competentă soluţionare”.
Ulterior, DIICOT i-a transmis petiţionarului că nu au fost făcute verificări deoarece plângerea nu respectă cerinţele legale privind elementele care ar fi trebuit să le conţină.