„Discutăm toate dosarele, de-aia venim la serviciu, să vedem dosarele să le judecăm.Noi nu judecăm oameni, noi judecăm legi. Eu nici nu știu că este un dosar cu Alina Bica astăzi, acum aflu. Nu cred că e. Eu nu citesc numele oamenilor din dosare ca să nu mă influențeze cumva negativ sau pozitiv, eu știu”, a spus șeful CCR.
Pe masa CCR a ajuns astăzi infracțiunea de abuz în serviciu. Fosta șefă DIICOT, Alina Bica, a reclamat că abuzul în serviciu, care se pedepsește cu ani grei de închisoare, este definit prea vag în actualul Cod Penal.
Dacă CCR ar decide în favoarea ei circa o treime din dosarele DNA ar fi clasate, printre care și dosarele fostului preşedinte CJ Brăila - Gheorghe Bunea Stancu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa - Nicuşor Constantinescu, și deputatului Elena Udrea.
La CCR au ajuns, în ultima lună, alte patru sesizări cu acelaşi obiect: dezincriminarea abuzului în serviciu.
În cele din urmă, Curtea Constituţională a amânat, joi, pentru data de 24 mai, judecarea excepţiei de neconstituţionalitate invocate de fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, în privinţa articolului din Codul Penal care pedepseşte abuzul în serviciu.