Procurorul General interimar, Bogdan Licu, a declarat, la ieşirea de la întâlnirea cu delegaţia MCV, că este dificilă susţinerea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie în condiţiile retragerii unor apeluri peste noapte.
„Aceste întâlniri cu reprezentanţii Comisiei Europene sunt un fapt obişnuit, vin periodic. Îi informăm cu privire la progresele sau regresele în activitatea judiciară şi facem un schimb de impresii. Astăzi, sincer, mai mult despre o stagnare (în ceea ce priveşte stadiul în care se află România – n.r.), pentru că nu s-a întâmplat nimic spectaculos. Cu privire la Secţia Specială, ca să nu evit întrebarea, este foarte dificil să susţii o asemenea structură, în condiţiile retragerii peste noapte a unor apeluri. Ăsta a fost unul din punctele de discuţie, altele sunt strict de legislaţia românească, competenţă”, a declarat Bogdan Licu, în urma întrevederii cu delegaţia MCV.
Procurorul general a declarat că este surprins de deciziile de retragere a apelurilor de către Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie, afirmând că aceste decizii nu bine imaginii Secţiei, dar nici imaginii justiţiei şi a Ministerului Public.
„Nu am avut discuţie aplicată pe astfel de decizii (dacă a discutat cu noua conducere despre deciziile de retragere a apelurilor în dosare – n.r.). Dânşii ştiu punctul de vedere al meu pe care l-am exprimat public. Eu sper să nu mai avem asemenea surprize, pentru că, din păcate, eu am reacţionat la retragerea apelurilor. Înalta Curte, un complet de 3 şi ulterior un complet de 5 (judecători – n.r.) au statuat că pot retrage aceste apeluri. Statuând acest lucru, singurul lucru care mi-a rămas de făcut a fost acela de a ataca la CCR prevederile Ordonanţei 7”, a mai precizat Bogdan Licu, potrivit Mediafax.
Delegaţia MCV a avut marţi discuţii şi cu ministrul Justiţiei Ana Birchall, preşedintele CSM, Lia Savonea, şi vicepreşedintele Nicolae Solomon. Delegaţia efectiuează o vizită în România pentru a evalua situaţia justiţiei din ţara noastră.