„Când vom avea raportul inspectoratului CIAS precum şi raportul de expertiză, apoi audierile care sunt în curs de efectuare, apoi actele care sunt ridicate, documentele de la diverse instituţii se va putea efectua o evaluare a probaţiunii şi se va putea trage o concluzie ştiinţifică clară. Medicul Zamfir a fost contactat de colegii noștri la Cluj a dat un minim de informații apoi a plecat la Bucureşti şi va fi audiat în Bucureşti”, a declarat Augustin Lazăr, procuror şef la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.
Până în acest moment nu sunt concluzii preliminare în cazul accidentului aviatic din Munții Apuseni.
Augustin Lazăr mai spune că toate probele de la fața locului nu sunt prejudiciate, deorece au apărut diverse discuții la modul în care avionul medical a fost dezmembrat înainte de a fi trimis la București. După ce experții vor analiza epava avionului vor putea da primele concluzii tehnice.
În zilele următoare, zeci de persoane vor fi audiate de procurori, printre care și cele patru persoane care se aflau în data de 20 ianuarie în avionul care s-a prăbușit.
Adrian Iovan şi Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.
În urma accidentului au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.