Video Iulian Dumitrescu, audiat 4 ore la DNA. Primarul „Șpăguță” din Lehliu este acuzat că a primit mita în 50 de tranșe

Data actualizării: Data publicării:
Iulian Iacomi, primarul din Lehiul-Gară
Iulian Iacomi, primarul din Lehiul-Gară, este cercetat în dosarul de corupție al lui Iulian Dumitrescu. Foto: Primăria Lehliu

Primarul oraşului Lehliu Gară din județul Călărași, Iulian Iacomi, s-a prezentat vineri la sediul DNA, pentru a fi audiat în dosarul de corupţie al preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu. După câteva ore a ajuns și Iulian Dumitrescu pentru o nouă rundă de audieri. Iulian Iacomi a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

 

ACTUALIZARE 16:30 Iulian Dumitrescu a dat declarații la DNA, timp de 4 ore. 

Primarul „Șpăguță”, acuzat că a primit mita în 50 de tranșe 

Primarul oraşului Lehliu Gară, Iulian Iacomi, este acuzat de DNA că a primit mită 923.350 lei şi 74.000 euro de la preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, în 50 de tranşe, în legătură cu eliberarea documentaţiei de urbanism pentru un teren de şapte hectare.

ACTUALIZARE 14.31 Primarul oraşului Lehliu Gară, Iulian Iacomi, a fost plasat sub control judiciar de DNA pe o perioadă de 60 de zile, el fiind acuzat de luare de mită în dosarul de corupţie al preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu.

Procurorii DNA au pus sechestru pe averea primarului, potrivit Digi24.

ACTUALIZARE 12.13 Iulian Dumitrescu, președinteșe suspendat al CJ Prahova, a ajuns la DNa vineri, în jurul orei 12:00, pentru o nouă audiere în dosarul în care este cercetat pentru peste 60 de fapte de corupție.

Știrea inițială

Audierea vine după ce în referatul de extindere penală pe numele lui Iulian Dumitrescu apar detalii despre o afacere de corupţie cu terenuri în oraşul Lehliu.

Potrivit unor stenograme apărute în presă, Iulian Dumitrescu i-ar fi dat primarului din Lehliu sume mari de bani pentru ca edilul să aprobe ridicarea unei hale de producţie a panourilor termoizolante pe un teren de şapte hectare deţinut de firme controlate de preşedintele CJ Prahova.

În stenograme, primarul Iulian Iacomi apare cu apelativul „Şpăguţă”.

Joi, DNA a anunţat că a extins urmărirea penală pe numele lui Iulian Dumitrescu, pentru alte peste 65 de fapte, printre care dare de mită în formă continuată (50 acte materiale), trafic de influenţă în formă continuată (3 acte materiale), luare de mită în formă continuată (8 acte materiale), efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia.

Conform DNA, în perioada 22 octombrie 2021 - 8 noiembrie 2022, Iulian Dumitrescu, persoană cu rol decizional în cadrul unei societăţi comerciale care era proprietara unui teren şi beneficiar real al sumelor de bani care alimentau un cont bancar având ca titular societatea comercială respectivă, ar fi dat unui funcţionar public, în numerar, suma totală de 923.350 lei (în 43 de tranşe) şi 74.000 euro (în 7 tranşe).

„Banii ar fi fost daţi în legătură cu îndeplinirea de către funcţionar a unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu în domeniul urbanismului cu privire la terenul respectiv. Suma primită ar fi fost o parte a unui procent calculat din suma de 1.120.000 euro, reprezentând preţul vânzării terenului ce s-a încasat în contul ce avea ca beneficiar real pe Iulian Dumitrescu”, arată anchetatorii.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Se introduce taxa de autostradă în România, explicația de la Guvern. De ce nu se plătește la fel ca în...
Digi FM
Dan Negru, despre prima zi de școală a copiilor lui: „Eu nu sunt entuziasmat din cauza ghiozdanelor pe care...
Pro FM
CRBL încearcă să repare lucrurile cu fiica lui, după divorțul de mama ei: "Timpul le așază pe toate. Ne-am...
Film Now
O prezentatoare TV a dezvăluit care a fost ultima discuție pe care a avut-o cu Shannen Doherty: „Am fost...
Adevarul
Experiență de coșmar pentru un român care a dat mii de euro pe o vacanță de 5 stele. „Nu pot să cred așa...
Newsweek
Care pensionari iau pensia recalculată și mărită abia în noiembrie? Casa de Pensii confirmă
Digi FM
Ce studii are, de fapt, Elena Lasconi și cum justifică notele mici. Candidata la Președinție este acuzată că...
Digi World
Un YouTuber cu peste 5 milioane de abonați a slăbit mai mult de 100 kg. Cum și-a păcălit urmăritorii în...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
15 cupluri celebre care s-au cunoscut pe platourile de filmare. Iubiri mai spectaculoase decât în peliculele...
UTV
(VIDEO) Jon Bon Jovi a salvat o femeie care era pe punctul de a sari de pe un pod din Nashville