Augustin Zegrean: Urmărirea penală se făcea şi când nu erau interceptări, urmărirea penală se va face întotdeauna şi legea spune cine trebuie să o facă. Știţi că în Anglia nu se pot folosi interceptările ca probe în proces? Nimeni nu a fost condamnat doar pe o înregistrare, dacă înregistrarea nu e susţinută de probe nu poate fi nimeni condamnat.
Reporter: DNA zicea că are nevoie de 10 milioane de euro plus 130 de angajaţi...
Augustin Zegrean: Domnilor, uneltele acelea cu care se face interceptarea sunt ale statului român. Cine le folosește e o altă problemă, asta trebuie rezolvată.
Augustin Zegrean răspunde SRI: „Nu ne-am referit absolut deloc la siguranţa naţională”
Reacţia SRI după motivarea Curţii: „Pragmatic, evaluarea noastră este că această decizie are un impact cert asupra securităţii naţionale.
Astfel, în procesul penal, nu vor mai putea face obiectul instrumentării cu mijloacele tehnice complexe dezvoltate de SRI infracţiuni precum cele de spionaj-trădare, terorism, criminalitate organizată transfrontalieră, contraproliferare, criminalitate informatică şi, nu în ultimul rând, fapte de mare corupţie, ce reprezintă ameninţări grave la adresa securităţii naţionale”.
În replică Augustin Zegrean, preşedintele CCR, afirmă: „Nu vor fi afectate, câtă vreme noi nu ne-am referit absolut deloc la siguranţa naţională. Pe siguranţă naţională ei trebuie să îşi facă treaba ca şi până acum. Să citească în legea SRI în care scrie ce trebuie să facă. Scrie acolo că pe siguranţă naţională ei fac toată treaba, pe urmărire penală nu au atribuţii. Scrie în lege că nu au voie să facă urmărire penală”.