Femeia a încercat timp de mai mulţi ani să ducă pe lume copii. Ultima soluţie a fost să apeleze la sora ei ca mamă purtătoare. Aşteptarea ei şi a soţului a fost răsplătită cu gemeni. După naşterea copiilor, cuplul a făcut o cerere la Judecătoria din Timişoara, pentru a revendica dreptul de a fi declaraţi părinţi naturali.
Solicitarea a fost respinsă, dar oamenii au insistat şi au mutat procesul la Tribunalul Timiş. Judecătorii de acolo l-au recunoscut ca părinte natural doar pe tatăl gemenilor.
Familia a făcut recurs, la Curtea de Apel Timişoara, iar aici a fost recunoscută ca mamă naturală a copiilor şi femeia de la care s-au prelevat ovulele. România nu are deocamdată o lege pentru mamele surogat.
Proiectul de lege care prevede un contract încheiat între mama purtătoare şi părinţii beneficiari, prin care o femeie se angajează să poarte sarcina şi să nască un copil, pe care a consimţit înainte de contract să îl predea părţii beneficiare, a trecut de Camera Deputaţilor în prima jumătate a anului trecut.
De atunci se aşteaptă promulgarea de către preşedinte. În prezent, spun avocaţii, această lege nu poate fi invocată în niciun proces.