Procurorii şi poliţiştii fac, luni, 13 percheziţii în campusul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" din Bucureşti, la birourile, la cabinetele, dar şi la locuinţele unor cadre didactice suspectate de infracţiuni de corupţie. Conform anchetatorilor, cadrele didactice vizate au cerut şi au primit foloase necuvenite la susţinerea examenelor de către studenţi, dar şi la examenele de admitere, licenţă sau acordare a gradaţiei de merit sau a funcţilor didactice, fiind suspectate şi că le furnizau studenţilor subiectele la examen.
Conform unui comunicat al Ministerului Public, procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curte de Casaţie şi Justiţie, împreună cu ofiţeri ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, fac luni 13 percheziţii într-un campus universitar, la birourile, cabinetele, dar şi la locuinţele unor cadre didactice cercetate pentru infracţiuni de corupţie.
Suse judiciare au declarat că percheziţiile vizează cadre didactice de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti, de la catedra Anatomie.
„Din actele de urmărire penală administrate rezultă că mai multe cadre didactice din cadrul unităţii de învăţământ superior desfăşoară activităţi ilegale constând în pretinderea şi primirea unor foloase materiale necuvenite cu ocazia organizării şi susţinerii examenelor semestriale/anuale la diferite discipline de către studenţi şi/sau cu ocazia susţinerii examenelor de admitere, licenţă sau acordare a gradaţiei de merit sau a funcţilor didactice. Totodată, din probatoriul administrat a rezultat că în cursul anului şcolar unii profesori universitari organizează „meditaţii” la disciplinele la care sunt titulari, context în care sunt abordate şi furnizate studenţilor subiectele de examen”, arată procurorii instanţei supreme.
La percheziţii participă poliţişti ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Direcţiei de Investigaţii Criminale, precum şi poliţişti ai IPJ Ilfov – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, specialişti criminalişti, sprijiniţi de forţe de ordine din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie „Vlad Ţepeş” a Jandarmeriei Române.