Percheziţii la Consiliul Judeţean Cluj şi la aeroport. Vizaţi sunt Horea Uioreanu şi fosta sa soţie, deputatul PNL Elena Uioreanu

Data publicării:
consiliul-judetean-infiinteaza-publicatia-jurnalul-judetului-cluj1367244889


ACTUALIZARE 11.21. Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a fost adus de la domiciliul său din Cluj-Napoca la sediul CJ, el plecând de la locuinţă împreună cu anchetatorii care i-au percheziţionat casa.

Şefa Direcţiei de Dezvoltare şi Investiţii de la Consiliul Judeţean Cluj, Mariana Raţiu, a fost adusă la sediul instituţiei de către doi anchetatori, care au făcut percheziţii şi la locuinţa acesteia.

ACTUALIZARE 10.45. În anchetă este vizată şi fosta soţie a preşedintelui CJ Cluj, deputatul PNL Elena Uioreanu.

ACTUALIZARE 9.56. Procurorii fac percheziţii şi la Aeroportul din Cluj. Sunt verificate contracte legate de investiţiile la noua pistă de aeroport.

Este vizată compania Napoca Construcţii, controlată de omul de afaceri Ioan Bene, care a realizat lucrările la noua pistă.

Percheziţii se fac şi la Universitatea Tehnică din Cluj, fiind vizat un profesor - Ioan Petran, care este şi consilier judeţean - care ar fi realizat studii de fezabilitate pentru posta respectivă.


Printre persoanele vizate este şi preşedintele CJ, Horea Uioreanu, potrivit unor surse judiciare.  

Procurorii verifică mai multe contracte încheiate de Consiliul Judeţean Cluj în perioada 2013 - 2014, ei ridicând mai multe documente oficiale.

Sursele citate au precizat că în această cauză sunt vizate fapte de dare şi luare de mită.

Anchetatorii au ridicat documente de la Consiliul Judeţean Cluj, iar mai multe persoane vor da declaraţii în această cauză.

Birourile preşedintelui CJ Cluj şi ale altor directori din instituţie au fost sigilate, fiind făcute percheziţii şi la domiciliul lui Horea Uioreanu.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că în acest caz sunt vizate finanţări bugetare către societăţi comerciale private apropiate lui Horea Uioreanu, care ar fi dat contracte cu finanţare din bani publici unor firme deţinute de persoane apropiate acestuia, el primind ulterior o parte din aceşti bani.

În acest caz, procurorii au sprijin din partea SRI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri