Anchetatorii spun că femeia îşi găsea clienţi chiar de pe holurile Tribunalului Bihor. Deşi nu avea nicio calitate oficială, le spunea acestora că lucrează la Tribunal sau la Baroul de Avocaţi.
„Inculpata nu a fost angajata Tribunalului. Împrejurările în care aceasta a ajuns să desfășoare anumite activități în spațiul pus la dispoziția Tribunalului excede sfera de competenţă a Tribunalului Bihor, din moment ce întreaga administrare a încăperii se face de către baroul Bihor”, a declarat Cristian Monenci, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bihor.
Poliţiştii au intrat pe fir după ce unul din păgubiţi a făcut plâgere. Bărbatul a povestit şi cum a fost păcălit de femeie. Ea le promitea oamenilor că îi poate ajuta să câştige case sau maşini care erau scoase la vânzare de către bănci la preţuri mici. Apoi mergea personal la licitaţii şi după ce le pierdea, falsifica mai multe documente din care să reiasă faptul că a câştigat bunul scos la licitaţie.
Creduli, oamenii îi virau în cont contravaloarea apartamentelor sau a maşinilor şi un comision pentru serviciile sale. Astfel, în trei ani a înşelat 12 persoane, de la care a primit 230.000 de euro.
Numai în acest an a adunat peste 72.000 de euro. Avocaţii recunosc că femeia îi ajuta cu paza robelor şi din când în când cu copiile xerox ale documentelor oficiale, deşi nu era angajată a baroului.
„Nu a fost, nici nu este şi nu a fost niciodată nici angajata baroului, nici a instanţei. Este foarte adevărat că o anumită perioadă dânsa a fost tolerată în camera avocaţilor, unde mai ajuta anumiţi avocaţi la redactare”, spune Cristian Domocoş, decanul Baroului de Avocaţi Bihor.
Anchetatorii spun că în unele cazuri femeia s-ar fi prezentat drept executor judecătoresc. Apărătorul său neagă însă: „Nu s-a prezentat şi nu a efectuat niciun act în nume de executor judecătoresc.”
Femeia a recunoscut mai multe falsuri pe care le-a comis, aşa că a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. În acest dosar mai sunt verificaţi avocaţi, executori judecătoreşti şi notari din Bihor.