Inspectoratul Judeţean de Poliţie din Teleorman verifică decesul unui bărbat care a participat la protestul din 10 august, iar la 5 zile distanţă a fost internat la spitalul din Alexandria cu hemoragie internă. Bărbatul a murit aseară, iar reprezentanţii spitalului au sesizat poliţiştii.
Citiţi şi: Dezinformare de stat. Cum s-a dat cu gaze în relaţia cu partenerii strategici
ACTUALIZARE. Potrivit directorului medical al Spitalului Judeţean Alexandria, Valentina Robu, bărbatul în vârstă de 62 de ani a murit duminică seară la ora 20.45, iar reprezentanţii unităţii medicale au anunţat Poliţia Teleorman, luni dimineaţă, după ce cazul a fost mediatizat.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Teleorman, Teodora Dragole, a declarat pentru News.ro că poliţiştii, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman, au deschis un dosar de cercetare penală. Primele date arată că bărbatul, originar din Turnu Măgurele, s-a prezentat la unitatea medicală din localitate în 15 august, iar în aceeaşi zi a ajuns la Spitalul Judeţean Alexandria, unde a primit tratament până la momentul decesului.
Bărbatul în vârstă de 62 de ani, din Turnu Măgurele, a participat la protestul din 10 august. El a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce jandarmii au dat cu gaze lacrimogene. Protestatarul a cerut ajutor personalului SMURD aflat în Piața Victoriei, dar nu a fost internat în spital.
În urma intervenției jandarmilor, mai multe persoane au ajuns la spital, acuzând stări de rău provocate de gazele lacrimogene.
Ancheta în acest caz este condusă de un procuror de la Parchetul din Teleorman. Anchetatorii vor să afle dacă există vreo legătură între decesul bărbatului și faptul că acesta a participat în 10 august la protestul din Piața Victoriei.
Polițiștii și procurorii așteaptă rezultatul necropsiei care va determina clar cauzele decesului.
Informația privind decesul protestatarului a fost publicată inițial pe Facebook de jurnalistul Alexandru Căutiș și preluată de mai multe platforme de știri.
Pe de altă parte, jandarmii spun că gazele lacrimogene folosite la protestul din Piaţa Victoriei din 10 august nu sunt letale.
„Toate materialele pe care vi le-am prezentat - grenadă de mână corp cauciuc, armă lansator calibru 38 şi pulverizatorul de gaze lacrimogene de 7 litri, cu o rază de dispersie mai mare decât spray-ul individual de mână, toate au aceeaşi concentraţie, dar diferă litrajul - sunt neletale şi sunt certificate de toate organizaţiile şi comisiile în drept”, a spus maistrul militar Alexandru Dinică, plutonier şef adjutant la Serviciul tehnic din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române, la un exerciţiu demonstrativ cu muniţia folosită la activităţi de ordine publică.