Trezorierul PSD, Mircea Drăghici, a fost audiat la DNA. Procurorii anticorupţie au în lucru un dosar legat de finanţarea PSD şi de modul în care au fost cheltuiţi banii din suibvenția de la stat. Mircea Drăghici a fost pus sub urmărire penală.
ACTUALIZARE. Mircea Drăghici a fost pus sub urmărire penală. El este cercetat pentru delapidare și utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât cele în care au fost acordate.
ACTUALIZARE. Mircea Drăghici nu a vrut să le spună jurnaliștilor dacă a fost sau nu pus sub acuzare:
Reporter: De ce v-au chemat astăzi? Ați fost pus sub acuzare?
Mircea Drăghici: De fapt, știți, că de asta ați venit... știți foarte bine. Când ești pus sub acuzare pentru că n-ai respectat o lege pe care tu ai făcut-o în Parlamentul României și ești cel mai îndreptățit să știi spiritul și litera acestei legi, atenție, mi se pare exagerat și cred cumva că are legătură cu coordonarea campaniei, pentru că suntem în buza campaniei.
Reporter: Care sunt acuzațiile?
Mircea Drăghici: De fiecare dată când a urmat o campanie electorală am fost chemat la DNA.
Reporter: Ați acordat ilegal subvenții?
Mircea Drăghici: Mulțumesc!
Sesizarea a ajuns inițial la Parchetul General. Procurorii au făcut o serie de verificări și au ajuns la concluzia că este vorba despre un dosar de competența DNA, pentru că există și suspiciuni de încălcare a legii speciale.
DNA a cerut, în 21 februarie, Autorităţii Electorale Permanente documentele privind modul în care PSD a cheltuit banii primiţi de la stat în anii 2017 şi 2018.
DNA a solicitat AEP să trimită documentele care să arate „modul de stabilire și repartizare a subvențiilor acordate în cursul anului 2017 Partidul Social Democrat; virarea sumelor de bani acordate în cursul anului 2017 Partidului Social Democrat; rapoartele de control privind modul de utilizare de către Partidul Social Democrat a subvențiilor la nivelul anilor 2017 și 2018”.
De altfel, Mircea Drăghici, refuzat de președintele Klaus Iohannis pentru funcția de ministru al Transporturilor, Mircea Drăghici urma să fie susținut de PSD chiar pentru funcția de șef al Autorităţii Electorale Permanente. A renunțat însă la această candidatură, iar în locul său, social-democrații l-au susținut pe Constantin Mituleţu, pe atunci secretar general al AEP.