„Instituţiile însărcinate cu aplicarea legii se bucură în România de un sprijin semnificativ din partea populaţiei. Vorbim de instituţii care se bucură de o mare încredere, precum DNA, ceea ce este foarte important, pentru că în lipsa unui sprijin atât de larg din partea publicului cred că nicio ţară nu are şanse să reuşească”, a declarat Raluca Prună.
Într-un interviu acordat ieri Ziare.com, Kovesi a explicat că DNA are nevoie de cel puţin încă 80 de poliţişti pentru a compensa pierderea suportului SRI în efectuarea măsurilor de supraveghere în dosarele penale:
"Va trebui să pregătim un compartiment de poliţişti care să fe pregătiţi tehnic să realizeze măsurile de supraveghere. Lucrăm pe avarie în privinţa punerii în aplicare a măsurilor de supraveghere tehnică".
Procurorul şef al DNA a vorbit despre pedepsele cu suspendare care se pronunţă în dosarele anticorupţie, despre achitările din ultima vreme, dar şi despre investigaţia "Black Cube": "Sunt vehiculate chestiuni neadevărate, fiecare când vrea să arunce pe piaţă ceva foloseşte acest dosar".
Ministrul Justiţiei şi procurorul-şef al DNA spun că deputaţii şi senatorii încearcă să modifice legea penală pentru a scăpa de răspundere. Procurorii au în lucru mai multe dosare pe această temă. Unul dintre ele îi are protagonişti pe senatorul PSD Dan Şova şi pe fostul vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor Viorel Hrebenciuc. Ei sunt acuzaţi că au încercat să modifice legea graţierii şi amnistiei, astfel încât Viorel Hrebenciuc să scape de proaspetele acuze pe care procurorii i le aduceau în dosarul retrocedărilor ilegale. Altă iniţiativă la care marii justiţiei sunt atenţi se referă la superimunitatea de care ar putea beneficia avocaţii, în condiţiile în care foarte mulţi dintre parlamentari au această meserie.