Libertatea cuvântului din închisoare

Data publicării:
elena udrea catuse arestata Instanta mediafax-1

Chiar și din arestul poliției, Elena Udrea e o prezență constantă pe rețelele de socializare. Dacă înainte de reținere nu trecea nicio zi fără vreun interviu dat în presă, acum fostul ministru se apără de acuzații doar în mediul virtual.

Dar postările și interviurile i-au supărat pe procurori și judecători, iar din motivarea arestării Elenei Udrea reiese că magistrații au considerat că mesajele au avut alt scop.

"Explicațiile date de inculpată în mass-media se constituie în tot atâtea indicații către martorii și inculpații din dosarul respectiv, în special către Dorin Cocoș, privind poziția procesuală pe care inculpata ar dori ca acesta să o adopte, legat de acele sume de bani și mai ales de faptul că dorește ca acesta să o susțină în denunțul formulat împotriva unui șef de serviciu secret român", se arată în motivarea arestării Elenei Udrea.

Și Adrian Sârbu a ales să comunice cu publicul chiar și după ce a fost încătușat.

În timp ce era transportat sub escorta poliției spre arest, agenția de presă deținută de Adrian Sârbu publica un comunicat de presă. Ulterior, avocatul a explicat că însuși Adrian Sârbu a scris acele rânduri. Se întâmpla cu câteva ore înainte de audieri, iar angajații au primit ordin să publice materialul doar dacă el va fi reținut.

Sorin Roșca Stănescu, condamnat la doi ani și patru luni de închisoare în dosarul Rompetrol, și-a păstrat obiceiul de a scrie editoriale chiar și din pușcărie. Periodic, acesta își actualizează blogul cu opiniile personale despre subiectele momentului. La fel procedează și Dan Voiculescu, care nu ezită să ofere detalii despre procesele în care este implicat.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri