„M-am prezentat. Știți că nu pot să fac comentarii”, le-a spus ea jurnaliștilor prezenți în fața secției de poliție.
Întrebată cum ar putea fi influențată candidatura sa la funcția de șef al Parchetului European măsura luată împotriva ei de secția specială pentru anchetarea magistraților, Kovesi a spus: „O să vedem, nu știu ce se va în vedere când se va negocia, nu știu cum au influențat negocierile evenimentele din ultima perioadă”.
Întrebată unde își dorește să lucreze, în continuare, Kovesi a răspuns: „În Ministerul Public”.
Joi are loc o nouă rundă de negocieri între reprezentanții Parlamentului European și cei ai Consiliului UE pentru stabilirea viitorului șef al Parchetului European, care va funcționa din 2020.
Laura Codruța Kovesi este cercetată pentru mărturie mincinoasă, luare de mită şi abuz în serviciu, în dosarul referitor la extrădarea lui Nicolae Popa, în 2011. Ea a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile și nu are voie să plece din țară. Fosta şefă a DNA a contestat măsura, iar o decizie definitivă va fi luată miercuri de instanţa supremă.
Parlamentul European o sprijină în continuare pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef al Parchetului european, a anunțat Antonio Tajani, șeful instituție. Șeful Partidului Popular European, Manfred Weber, a criticat aspru România şi a făcut apel la Comisia Europeană să garanteze o selecţie imparţială a viitorului procuror şef european.
Comisia Europeană a făcut „un apel către guvern, autorităţile române, pentru a respecta pe deplin principiul sincerei cooperări, aşa cum prevede Tratatul UE, în ceea ce priveşte procedura de selecţie pentru procurorul-şef european. Toţi candidaţii trebuie să poată participa fără niciun fel de oprelişte la toate fazele de selecţie”, potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Margaritis Schinas.