Procurorii DNA spun că, în 2011, Laszlo Borbely ar fi ajutat mai multe firme să obţină contracte cu Apele Române, instituţie aflată în subordinea ministerului pe care îl conducea. În schimb, oamenii de afaceri i-ar fi renovat şi utilat apartamentul din Capitală şi ar fi contribuit cu bani şi la reamenajarea unui alt imobil care îi aparţine lui Laszlo Borbely. Costul lucrărilor s-ar fi ridicat la peste 200.000 de lei, spun procurorii. La dosarul în baza căruia s-a cerut aviz pentru urmărirea penală a fostului ministru au existat şi convorbiri care arătau că Laszlo Borbely şi-ar fi folosit ilegal influenţa.
Laszlo Borbely a scăpat însă de anchetă după ce Camera Deputaţilor a respins cererea DNA. Salvat de colegi, fostul ministru spunea că decizia a fost corectă.
Laszlo Borbely, fost ministru al Mediului: Parlamentul fiind autoritatea care îşi spune punctul de vedere dacă acele date prevăzute în cerere sunt justificate sau nu, pentru a preîntâmpina unele abuzuri din partea unor instituţii ale statului atunci când este făcut un dosar.
La doi ani distanţă, DNA redeschide dosarul cu încă o acuzaţie de trafic de influenţă pe numele lui Laszlo Borbely. Procurorii spun că fostul ministru ar fi primit 50.000 de euro, de la două firme, răsplătite cu contracte pentru lucrări în domeniul gospodăririi apelor. Unul dintre patronii societăţilor favorizate ar fi fost Antal Molnar, cel care i-ar fi vândut şi apoi renovat gratis o casă lui Laszlo Borbely, la Târgu Mureş. Potrivit DNA, cele două firme ar fi câştigat peste 20 de contracte cu Apele Române, toate cu sprijinul fostului ministru.