Procurorii spun că, în doar un an, şeful Consiliului Judeţean Brăila a aprobat ilegal şase contracte finanţate din bani publici către trei societăţi. Interceptările din dosar arată însă că familia Bunea Stancu era direct implicată în administrarea uneia dintre societăţi.
Interceptări din dosar:
Gheorghe Bunea Stancu: Ordinele alea de zi pe care le aveţi voi astăzi şi la Concivia şi la tine... (...) Se va schimba în Consiliu' de Administraţie, în locu' lu' Cristi Nicolae, care produce foarte multe... discuţii, ca să nu spun altceva... va intra băiatu' meu, va intra Răzvan, ca să nu intre altcineva să avem dureri de cap. Da'... da' mi se pare normal băiatu' să înceapă să preia ce este al familiei...
Gheorghiţă Şorici: Da, dom' preşedinte!
Sursa: rechizitoriul DNA
Contractele câştigate de firmele favorizate vizau reabilitarea a două spitale din Brăila, reabilitarea a trei drumuri judeţene şi deszăpezirea din ultimii patru ani. Înţelegeri au fost parafate cu trei firme: Tancrad Construct SRL, Tancrad SRL şi Concivia printr-o firmă afiliată, unde preşedintele Consiliului Judeţean are peste 60% din acţiuni. Acestea erau practic singurele care câştigau contractele de achiziţie publică pe plan local şi judeţean, potrivit DNA. Procurorii vorbesc de un prejudiciu de trei milioane de lei adus bugetului local.
Concivia, firma administrată prin intermediari de edil, a câştigat contractul pentru reparaţii la Spitalul de Pneumofiziologie Brăila. Lucrările la instalaţiile de electrice, sanitare şi de ventilaţie, dar şi reparațiile generale au scos din bugetul local 60.000 de lei. Aceeaşi firmă s-a ocupat de modernizarea Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Brăila. Valoarea contractului - peste un milion şi jumătate de lei.
După ce procurorii au intrat pe fir, edilul a încercat să îşi ascundă faptele. Procurorii au cerut imediat să fie transferat din arest la domiciliu în spatele gratiilor.
Judecătorii au considerat însă că Gheorghe Bunea Stancu poate fi judecat în arest la domiciliu.