Procurorii au început să îi supravegheze pe cei nouă poliţişti bucureşteni la sfârşitul anului trecut. Chiar un ofiţer sub acoperire a reuşit să-l convingă pe un agent de la circulaţie să nu-l lase fără permis.
„Poliţist: Amenda o plătiţi pe loc?
Investigator:...) O achit pe loc. Cât este?
Poliţist: Patru sute douăzeci.
Investigator: Oooh, şefu'… nu am decât trei sute lei …, am euro la mine.
Poliţist: N-are nimic, merge şi-n …euro.
Investigator: Merge şi-n euro?”, potrivit unei interceptări a unei discuţii din 11 decembrie 2012, existente la dosarul procurorilor.
O sută de euro şi câteva sute de lei au fost suficienţi pentru a se trece cu vederea faptul că şoferul a trecut pe roşu. Pentru că investigatorul sub acoperire a povestit că aduce maşini din străinătate şi le vinde în România, poliţistul a arătat un oarecare interes.
„Investigator: E bine? E bine atâta suta, da?
Poliţist: Da.
Investigator: Bine, să trăieşti!
Poliţist: Ăh vreau şi eu o... (n.r. maşină), ţi-am zis ...
Investigator: Te sun cu ce găsesc! Cu ce găsesc te sun”, este o altă parte a discuţiei interceptate în 11 decembrie 2012..
Poliţistul este acuzat de alte patru fapte asemănătoare. Un alt exemplu dat de procurori este o femeie care nu a acordat prioritate pietonilor. A fost amendată şi trimisă la bancomat pentru că nu avea suficienţi bani să o plătească.
Ulterior, nu a primit chitanţă pentru amenda plătită. Potrivit procurorilor, în acelaşi mod acţionau şi ceilalţi opt poliţişti acuzaţi de abuz în serviciu.