Un avocat al lui Liviu Dragnea a solicitat Înaltei Curți de Casație și Justiție să amâne tragerea la sorți a completurilor de judecată până la motivarea Curții Constituționale, potrivit informațiilor obținute de Digi24.
Citiţi şi: Va fi urât!
Solicitarea a ajuns la ICCJ și a fost înregistrată după ce completurile de 5 judecători au fost trase la sorți.
În solicitare se arată că motivarea CCR va da o dezlegare cu privire la numărul de membri ai completelor de judecată care trebuie trași la sorți. Cu alte cuvinte, dacă trebuie trași la sorți toți cei 5 judecători din complet sau doar președintele acestui complet, avânnd în vedere că acest conflict constituțional constatat de CCR a pornit tocmai de la faptul că, începând cu februarie 2014, instanța supremă trăgea la sorți pentru fiecare complet de 5 judecători doar patru magistrați, nu și pe președintele completului, care era desemnat din rândul judecătorilor cu fucții de conducere – președinte, vicepreședinte sau președinte al secției.
Tragerile la sorţi pentru desemnarea membrilor completurilor de cinci judecători pentru anul în curs au fost făcute astăzi la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în urma deciziei de miercuri a Curţii Constituţionale a României în acest sens.
Curtea a anunţat că a admis sesizarea formulată de prim-ministru şi „a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament, pe de o parte, şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe de altă parte, generat de hotărârile Colegiului de conducere a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, începând cu Hotărârea nr.3/2014, potrivit cărora au fost desemnaţi prin tragere la sorţi doar 4 din cei 5 membri ai Completurilor de 5 judecători, contrar celor prevăzute de art.32 din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciară, astfel cum a fost modificat şi completat prin Legea nr.255/2013”.
Așadar, Livu Dragnea a aflat cine sunt cei cinci judecători care judecă apelul la dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman, în care șeful PSD a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare.