Unul dintre hotelurile lui Iosif Armaş a primit vizitatori din zorii zilei. Nu turişti, ci mascaţii. Procurorii DIICOT pun cap la cap piesele unui puzzle de la 16 adrese, din Caraş-Severin şi Bucureşti. Povestea pe care o cercetează a început în 2001. Iosif Armaş era directorul societăţii Argirom Internaţional şi făcuse rost, ca împrumut, de o cantitate impresionantă din rezerva naţională de zahăr.
„Această cantitate de zahăr urma să fie acordată SC Argirom Internaţional, cu drept de vânzare, dar şi cu obligaţia acesteia din urmă de a reconstitui acest stoc pe cheltuiala sa în termen de 180 de zile,” spune Alexandru Florenţa, procuror şef al DIICOT Timişoara.
Procurorii cred acum că omul de afaceri nici măcar nu a mai returnat zahărul. Cu banii obţinuţi, a cumpărat, însă, centrul staţiunii Băile Herculane.
Potrivit anchetatorilor, una dintre clădirile înstrăinate este cea a vechiului cazino din stațiunea Băile Herculane, ridicată acum mai bine de un secol.
În total, ancheta vizează 22 de persoane. Acuzaţiile sunt de delapidare şi organizarea unui grup infracţional.
Oamenii legii au ridicat documente care să îi ajute să înțeleagă cum au fost înstrăinate mai multe proprietăți din stațiunea Băile Herculane.
30 de milioane de euro, banii statului român, s-au scurs precum cristalele de zahăr. Iar oamenii din localitate se plâng că staţiunea a ajuns o simplă fantomă a ce a fost odinioară. În loc să se îngrijească de revigorarea staţiunii, Iosif Armaş ar fi făcut împrumuturi pentru care a pus gaj clădirile şi apoi le-a pierdut în executări silite.
Pe mâna omului de afaceri a ajuns şi combinatul Oţelu Roşu din Caraş Severin, achiziţionat chiar în acest an cu 25 de milioane de euro. Fost pugilist, Iosif Armaş a fost şi deputat PSD, între 2000 şi 2004.