FOTO Agerpres
La termenul de marţi, fostul primar a susţinut că nu mai face politică şi că are două priorităţi: “Să stau mai mult alături de familia mea şi să-mi caut un loc de muncă. Vreau să-mi ridicaţi controlul judiciar”.
Dacă Nichita a contestat probele procurorilor şi a cerut un nou termen de judecată pentru a copia înregistrările din dosar, ceilalţi trei inculpaţi, Tiberiu Urdăreanu, Mihail Tănăsescu şi Iulius Gabriel Mardarasevici, au ales procedura simplificată şi au recunoscut acuzaţiile aşa cum au fost descrise în rechizitoriu.
Cererea lui Nichita a fost acceptată de instanţă, care a acordat un nou termen pentru 18 iulie, scrie news.ro. Fostul primar a mai spus că va da o declaraţie în faţă judecătorilor, dar numai după ce studiază înregistrările telefonice şi ambientale de la dosar.
În ultimul cuvânt acordat în cadrul dezbaterilor asupra măsurilor preventive, Tiberiu Urdăreanu, patronul UTI, a cerut să i se ridice interdicţia de a lua legătură cu celăltalt inculpat, Mihail Tănăsescu, “pentru a colabora mai bine în cadrul companiei”.
Judecătorul Florin Cristian Veselin a rămas în pronunţare asupra acestor cereri ale inculpaţilor.
Gheorghe Nichita a fost eliberat din arest preventiv, în februarie 2016, şi plasat în arest la domiciliu, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis să îi înlocuiască măsura preventivă, în dosarul în care fostul primar al Iaşiului este acuzat de luare de mită.
Nichita a fost arestat în octombrie 2015, fiind acuzat că a primit mită de la preşedintele grupului UTI, Tiberiu Urdăreanu.