Doi bărbaţi, arestați după ce au adus în ţară droguri pe care voiau să le vândă la festivaluri de muzică

Data publicării:
plicuri pastile ecstasy
Foto: DIICOT

Doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv după ce au introdus în ţară droguri de risc și de mare risc din Olanda, pe care voiau să le vândă la festivaluri de muzică, informează DIICOT. Drogurile fuseseră depozitate în Braşov.

„La datele de 20 şi 21.06.2024, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au dispus reţinerea a 2 inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de risc şi mare risc în modalitatea introducerii în ţară şi trafic intern de droguri de risc şi mare risc în formă continuată. În sarcina unuia dintre inculpaţi s-a reţinut şi comiterea infracţiunii de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse cu efecte psihoactive în formă continuată”, se arată într-un comunicat DIICOT transmis joi.

Potrivit DIICOT, în seara de 19.06.2024, unul dintre inculpaţi a introdus în România, cu mașina, 21.961 de comprimate ecstasy (7,5 kilograme) şi aproximativ 10 grame cocaină, procurate din Olanda.

Drogurile le-a dus în judeţul Braşov, unde împreună cu al doilea inculpat le-a depozitat la o adresă din municipiul Braşov.

„În ziua de 20.06.2024, aceştia au fost prinşi în flagrant în timp ce comercializau aproximativ 10.000 comprimate ecstasy pentru suma de 30.000 euro. Ulterior, din locaţia închiriată de inculpaţi au fost ridicate restul de peste 11.000 comprimate ecstasy, din cantitatea totală introdusă în ţară. De asemenea, cercetările efectuate au stabilit că, inculpaţii au vizat comercializarea drogurile de mare risc (cu o valoare de piaţă de aproximativ 220.000 euro) cu ocazia desfăşurării unor festivaluri de muzică din Bucureşti şi din ţară”, mai precizează DIICOT.

Conform sursei citate, în sarcina unuia dintre inculpaţi s-a reţinut că, pe parcursul lunii iunie 2024, în mod repetat, a procurat, deţinut şi vândut diferite cantităţi de droguri de risc, mare risc şi substanţe psihoactive.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti a dispus la data de 21.06.2024 arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile.

La cercetări au participat poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti - Serviciul Antidrog. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT şi Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Femeia 'vândută' de Ceaușescu în cea mai periculoasă țară din lume, ca la târgul de sclavi: nu vrea să revină...
Digi FM
Vlad Voiculescu, părăsit de parteneră după ce și-ar fi făcut cont pe Tinder. Eurodeputatul a reacționat: „Nu...
Pro FM
Lidia Buble, problema de sănătate pe care a ținut-o secretă 2 ani: "Doctorul mi-a zis că nu are vești bune...
Film Now
Eddie Murphy așteaptă ca fiul lui și fiica lui Martin Lawrence să-l facă bunic: “Mă aștept ca acest copil să...
Adevarul
Saga Festival a adus și emoții, nu doar frustrări: „Rita Ora, te așteptăm de o viață!” VIDEO
Newsweek
Șeful ONU, despre încălzirea globală: „Jucăm la ruleta rusească cu Planeta”
Digi FM
Mark Zuckerberg, surf în costum cu papion, cu o bere într-o mână și drapelul SUA în cealaltă: "La mulți ani...
Digi World
Ce se ascunde în spatele salutului însoțitorilor de bord. Fiecare pasager e atent analizat din mai multe...
Digi Animal World
“Ai de-a face cu un dinozaur”. Ce creatură nu trebuie adoptată ca animal de companie, potrivit experților
Film Now
De ce Morgan Freeman poartă mereu o mănușă în mâna stângă. Avea 71 de ani când i s-a schimbat viața
UTV
Lidia Buble a facut confesiuni dureroase despre boala cu care a fost diagnosticata in urma cu doi ani. „Mi...