Procurorii spun că Marius Isăilă purta toate discuţiile cu iz penal în toalete, unde le cerea interlocutorilor să se dezbrace pentru a fi sigur că nu poartă microfoane sau alte dispozitive de înregistrare.
Mai mult, Marius Isăilă vorbea în şoaptă, gesticula mult şi nu pronunţa niciodată valoarea mitei, ci doar o arăta cu ajutorul mâinilor.
Urmărirea penală în cazul său a fost declanşată la începutul acestei luni, când procurorii DNA i-au adus la cunoştinţă învinuirile.
Atunci, nici senatorul Marius Isailă şi nici avocatul lui nu au suflat o vorbă în faţa camerelor de luat vederi. Au vorbit în schimb procurorii. La solicitarea Digi24, DNA a precizat că „(...) În prima parte a anului 2012, suspecții Isăilă Marius Ovidiu, la acel moment şef serviciu în Ministerul Finanţelor Publice, și Ene Cristian Ștefan, în înţelegere cu suspectul Cristescu Cătălin, au convenit să intervină în vederea blocării controlului efectuat de către ANAF la firma unui denunţător care le-a solicitat ajutorul în acest sens”.
Procurorii au aflat că cei trei au cerut omului de afaceri 200.000 de euro. 20.000 de euro ar fi primit Cătălin Cristescu, care atunci era comisar la Garda Financiară, iar restul, 180.000 de euro, ar fi fost încasaţi de actualul senator PSD Marius Isailă şi de consilierul parlamentar Cristian Ene.
Anchetatorii spun că respectivul control a continuat, iar asta l-a nemulţumit pe denunţător. Acesta le-a transmis suspecţilor faptul că nu au oprit verificarea ci doar au amânat-o. La rândul lor, aceştia ar fi cerut încă 150.000 de euro ca să-l scape spunând că e vorba de un alt control.
Marius Isailă şi Cristian Ene sunt acuzaţi şi pentru că i-ar fi cerut lui Cătălin Cristescu 40.000 de euro pentru a-l ajuta să ajungă inspector în cadrul ANAF, la Direcţia Generală Antifrauda Fiscală şi să promoveze un concurs desfăşurat la sfârşitul lunii trecute pentru ocuparea unor posturi de conducere.
Social-democratul Marius Isailă a ajuns senator în 2012. Potrivit declaraţiei sale de avere, are în proprietate două terenuri, patru locuinţe - două în Bucureşti şi două în Bacău, precum şi bijuterii şi tablouri în valoare de 20.000 de euro.