Extras din Motivarea Tribunalului Bucureşti:
„Se constată că, în mod întemeiat şi argumentat, prima instanţă a concluzionat în sens afirmativ, la dosar existând probe şi indicii temeinice ce nasc bănuiala plauzibilă şi rezonabilă, aptă de a convinge un observator obiectiv că inculpatul a comis o infracţiune pentru care este cercetat şi pentru care s-a solicitat arestarea.”
Tribunalul Bucureşti nu a fost însă convins că şeful Antena Group reprezintă un pericol public:
„În cauză nu există probe certe în sensul că inculpatul, persoană lipsită de antecedente penale, cu familie organizată, cu un loc de muncă ce îi permite obţinerea de venituri substanţiale în mod licit, ce ocupă o anumită poziţie în societate - reprezintă, în stare de libertate, un pericol concret pentru ordinea publică”, se arată în Motivarea Tribunalului Bucureşti.
Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au arătat că, în cazul lui Alexandrescu, ar fi trebuit mai întâi dispuse interdicţiile de părăsire a localităţii şi a ţării, înainte ca procurorii să solicite arestarea preventivă.
Şeful Antena Group a stat trei zile în arest preventiv, fiind acuzat că a şantajat un reprezentant RCS-RDS, administratorul Ioan Bendei. Anchetatorii susţin că Alexandrescu a folosit drept instrument de şantaj un contract încheiat între RCS-RDS şi firma lui Dumitru Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, act pe care l-ar fi obţinut de la Garda Financiară.
Procurorii susţin că Sorin Alexandrescu i-a cerut reprezentantului RCS-RDS să semneze un contract de retransmisie prin satelit a programelor grupului Antena prin satelit. În caz contrar, contractul cu firma lui Dumitru Dragomir ar fi fost făcut public. Ca să facă presiuni, el ar fi dispus difuzarea pe posturile Antena Group a unor promo-uri despre o presupusă anchetă jurnalistică. Procurorii anticorupţie au depus la dosar mai multe interceptări ale convorbirilor.