„Am pus concluzii pe fond. Pe fondul contestaţiei în anulare. Adică sub aspectul temeiniciei, situaţie în care instanţa este obligată să dea o soluţie pe fondul contestaţiei după ce aceasta a fost admisă în principiu.
(Reporter: Cum stau lucrurile cu recursul în casaţie?) S-a exercitat şi calea extraordinară de atac a recursului în casaţie, însă această împrejurare nu constituie absolut niciun impediment pentru formularea unei alte căi de atac extraordinare care este supusă, la fel, unei durate determinate. Constestaţia în anulare este deschisă într-un termen de cel mult zece zile de la începerea executării, iar recursul în casaţie la o dată ulterioară, în 30 de zile de la comunicarea motivării”, a explicat Gheorghiță Mateuț, avocatul lui Dan Voiculescu.
Pe de altă parte, fostul ministru Sorin Pantiș, și el condamnat în dosarul ICA, cere anularea pedepsei în același dosar. În cazul lui, Curtea de Apel a cerut explicații... tot de la Curtea de Apel în legătură cu modul în care a fost repartizat acest caz. Instanța a fost de acord ca un reprezentant al Curții de Apel să vină în data de 3 februarie în sala de judecată și să explice modul în care a fost repartizat acest dosar. Și apărătorii lui Sorin Pantiș au prezentat practic aceleași argumente – că dosarul nu a fost repartizat în mod aleatoriu, așa cum spune legea.