„(n.r. Cererea de revocare) vine pe fondul tensiunilor izbucnite în CSM, când au avut loc alegerile. Sunt judecători nemulţumiţi în ţară. E o opinie izolată, dar procedura e legala. Când eşti nemulţumit, ai dreptul de a cere revocarea”, a declarat Cristi Danileţ, membru al CSM, într-o intervenţie telefonică la Digi24.
Acesta a completat că alegerea preşedinteluişi vicepreşedintelui a fost tensionatăpentru că o majoritate a decis ca CSM să fie condus de un procuror.
„E neobişnuit pentru că nu s-a mai întâmplat. Legea acordăîn mod egal dreptul judecătorilor şi procurorilor să ajungăpreşedinţişi vicepreşedinţi”, a mai spus Danileţ.
Judecătorul a mai afirmat că nu înţelege exact ce i se impută, acesta susţinând că a fost unul dintre membrii care au rămas şi şi-au exprimat votul legal.
„Au fost cazurişi pentru CSM-ul anterior, chiar şi anul trecut. Cred căpână acum s-a pus în discuţie revocarea a patru membri CSM, de când Consiliul e separat. Niciodată nu s-a reuşit.Nemulţumirile sunt izolate. Suntem 4.500 de judecătorişi 2.000 de procurori, e firesc ca unii să fie nemulţumiţi. Opinia majorităţii a fost ca membrii aleşi să rămână mai departe”, a mai declarat Danileţ.