Procurorii îl acuză pe Darius Vâlcov că ar fi folosit informațiile la care avea acces ca primar, senator și ministru pentru a-și sprijini cele șase firme pe care le controla din umbră. În felul acesta ar fi făcut afaceri, deși funcțiile publice nu-i permiteau acest lucru.
Probele cu care procurorii speră să obţină arestarea lui Darius Vâlcov sunt planurile de afaceri a trei din cele şase firme pe care le-ar controla din umbră. Sunt documente pe care Darius Vâlcov le-a scris de mână şi care arată investiţiile, profitul estimat, dar şi beneficiile celor de care se folosea pentru a controla aceste societăţi. Anchetatorii spun că fostul ministru controla prin interpuşi o firmă de cadastru, una de contabilitate şi un cabinet de avocatură pe care le-a înfiinţat în 2011.
Afacerile i-ar fi adus senatorului venituri substanţiale, cărora ar fi încercat să le piardă urma. Anchetatorii au găsit un seif pe care Darius Vâlcov l-a ascuns în ultimii patru ani în casele mai multor cunoscuţi sau parteneri de afaceri. L-au ridicat dintr-un imobil aflat în localitatea Osica de Jos din judeţul Olt, iar zilele trecute l-au deschis. În interior - o adevărată comoară. Peste un milion şi trei sute de mii de lei, 90.000 de euro, trei lingouri de aur, în greutate de trei kilograme, şi trei tablouri inscripţionate Renoir, Jean Cocteau şi, respectiv, Aurel Acasandrei.
În momentul de față, cele trei kilograme de aur valorează aproape 120 de mii de euro, iar unul dintre tablouri, Nud de femeie, cel care este inscripţionat Renoir, a fost achiziţionat în martie 2013 din Franţa. Potrivit casei de licitaţii Cornette de Saint Cyr, tabloul a fost vândut cu 115 mii de euro.
În noua cerere de arestare, Darius Vâlcov este acuzat de operaţiuni financiare, incompatibile cu funcţia.